Από τις 8 έως τις 11 το πρωί θα κάνουν σήμερα στάση εργασίας οι εργαζόμενοι στη Δικαστική φυλακή των Χανίων, διαμαρτυρόμενοι για οικονομικά ζητήματα και για την κατάσταση που επικρατεί στη φυλακή.

Τρίωρη στάση εργασίας θα κάνουν και αύριο από τις 3 έως τις 6 το απόγευμα, ενώ θα προχωρήσουν σε δύο απεργιακές κινητοποιήσεις, μία 24ωρη και μία 48ωρη, την Τετάρτη 21 και 28 Σεπτεμβρίου.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και υποδομές στη φυλακή, για τη μη αναγνώριση της νυχτερινής εργασίας και τη μη καταβολή των δεδουλευμένων, κατά τις ώρες αυτές.

Ζητούν ακόμη, την ολοκλήρωση του νέου καταστήματος κράτησης Χανίων και την πλήρη στελέχωσή του, με προσωπικό όλων των κλάδων και των ειδικοτήτων.

Oπως ανακοίνωσε το σωματείο των εργαζομένων στη φυλακή, στη διάρκεια των κινητοποιήσεων δεν θα πραγματοποιούνται: Μεταγωγές κρατουμένων σε άλλες φυλακές ή σε δικαστήρια, πλην των περιπτώσεων για τη διασφάλιση του χρόνου παράτασης της προφυλάκισης (6/12μηνα) ή της εκδίκασης υποθέσεων κρατουμένων που συμπληρώνουν τον χρόνο προφυλάκισης χωρίς περιθώρια νέας ανανέωσης, παραλαβές κρατουμένων και επισκεπτήρια συγγενών και συνηγόρων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, όλες οι υπόλοιπες εσωτερικές λειτουργίες της φυλακής καθώς και μεταγωγές σε νοσοκομεία και ψυχιατρεία, θα πραγματοποιούνται κανονικά και για τον λόγο αυτό ορίζεται όλο το προσωπικό ως προσωπικό ασφαλείας. Σε συνεννόηση των εργαζομένων με τη διεύθυνση θα διασφαλίζεται ότι οι κρατούμενοι θα έχουν τουλάχιστον ένα επισκεπτήριο την εβδομάδα με συγγενείς τους ή με άλλα άτομα που έχει εγκρίνει το συμβούλιο φυλακής, καθ' όλη τη διάρκεια των κινητοποιήσεων.