Στόχος έως το τέλος του μήνα να φύγουν 2.000 άνθρωποι

Στον νέο καταυλισμό στην περιοχή της Βόλβης, στη Θεσσαλονίκη, μεταφέρονται οι πρώτοι εκατό αιτούντες άσυλο της Μόριας, οι οποίοι ταξιδεύουν με το πλοίο της γραμμής για Καβάλα. Στόχος είναι έως το τέλος του μήνα να έχουν εγκαταλείψει τη Μόρια συνολικά 2.000 αιτούντες άσυλο.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, έως 400 άνθρωποι θα αναχωρούν κάθε φορά όλη την επόμενη εβδομάδα, με πλοία της γραμμής είτε προς Πειραιά είτε προς Καβάλα, με προορισμό τη δομή της Βόλβης- χωρητικότητα2 1.200 ανθρώπων- ή τη δομή του Κατσικά, στην περιφέρεια Ιωαννίνων. Πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής ανέφεραν στο ΑΜΠΕ πως ακόμη χίλιοι αιτούντες άσυλο θα αναχωρήσουν μέσα στον Οκτώβριο προς τρίτη δομή, που θα λειτουργήσει στην περιφέρεια της Πρέβεζας.

Στόχος είναι οι μαζικές αυτές μετακινήσεις αιτούντων άσυλο, που ανήκουν σε κατηγορίες ευάλωτων ομάδων, μαζί με τις άλλες μετακινήσεις ατόμων που ολοκλήρωσαν τη διαδικασία χορήγησης ασύλου, να οδηγήσουν σε βελτίωση των συνθηκών που επικρατούν στον κυρίως καταυλισμό του Κέντρου υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, αλλά και στον άτυπο καταυλισμό με σκηνές που έχει δημιουργηθεί σε κτήματα γύρω από το ΚΥΤ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook