B.Κεγκέρογλου:«Να προχωρήσουν επιτέλους οι απαραίτητες διαδικασίες για το  Νέο Αστυνομικό Μέγαρο Ρεθύμνου».

Με ερώτηση του προς τα Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Εσωτερικών, Οικονομίας & Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος & Ενέργειας, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου  ζητά να  προχωρήσουν επιτέλους οι απαραίτητες διαδικασίες για το Νέο Αστυνομικό Μέγαρο Ρεθύμνου.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Με την υπ’ αριθμ. 1362 από 22-11-16 ερώτηση μου, σας είχα ζητήσει την οριστική επίλυση του κτηριακού προβλήματος των κεντρικών αστυνομικών υπηρεσιών της πόλης του Ρεθύμνου, με ανοικοδόμηση νέου κτηρίου στο περιβάλλοντα χώρο του οικείου τμήματος δοκίμων αστυφυλάκων.

Στην απάντηση σας, σημειώνατε ότι «επιδιώκεται η σταδιακή επίλυση του θέματος της στέγασης των υπηρεσιών  σε κατάλληλες κτιριακές υποδομές καθώς και η διεύθυνση τεχνικής υποστήριξης του αρχηγείου αξιολογεί τις υπάρχουσες κτιριακές υποδομές ως μη επιδέχουσες εκτεταμένες επισκευαστικές παρεμβάσεις».

Ενώ ο Δήμος Ρεθύμνου έχει προχωρήσει τις μελέτες που αφορούν στο νέο αστυνομικό μέγαρο, η Κυβέρνηση δεν έχει πράξει, ως όφειλε, καμία ενέργεια στην κατεύθυνση αυτή.

Συγκεκριμένα:

– Εκκρεμούν οι εγκρίσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος σχετικά  με το Ρέθυμνο και τους όρους δόμησης
– Δεν έχει γίνει η ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Ταυτόχρονα, η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το υφιστάμενο αστυνομικό μέγαρο όλο και χειροτερεύει  με κινδύνους για τους πολίτες και τους εργαζόμενους.

Επειδή το υφιστάμενο κτήριο είναι για πολλούς και διαφορετικούς λόγους ακατάλληλο (προβλήματα στατικότητας, έλλειψη υποδομών ΑμΕΑ κλπ), όπως άλλωστε διαπιστώνουν και οι υπηρεσίες σας και επειδή  εντείνονται οι διαμαρτυρίες πολιτών και φορέων. 
Ερωτάσθε κύριοι Υπουργοί:

– Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να επιλυθεί οριστικά το κτηριακό πρόβλημα των κεντρικών αστυνομικών υπηρεσιών της πόλης του Ρεθύμνου;
– Πότε θα δώσει τις σχετικές εγκρίσεις το Υπουργείο Περιβάλλοντος;
– Πότε θα ενταχθεί η κατασκευή του νέου αστυνομικού μεγάρου Ρεθύμνου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ώστε να μπορούν να χρηματοδοτηθούν και όλες οι απαραίτητες προδικασίες;

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook