Συνεδρίασε η Νομαρχιακής Επιτροπής Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ παρουσία του Ανδρέα Ξανθού, η οποία μεταξύ άλλων ασχολήθηκε με τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ν.Ε. Ρεθύμνου ΣΥΡΙΖΑ για τα αποτελέσματα της συνεδρίασης:

“Συνεδρίασε στο Ρέθυμνο με τη συμμετοχή του Υπουργού Υγείας και Βουλευτή Ρεθύμνου Ανδρέα Ξανθού η Νομαρχιακή Επιτροπή Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ, στην πρώτη της συνεδρίαση μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια. Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ρεθύμνου διαπίστωσε ότι η πατρίδα μας έκανε το αποφασιστικό βήμα ώστε να πάρει ξανά τις τύχες της στα χέρια της χωρίς άλλους εξωτερικούς καταναγκασμούς.

Η Αριστερά δεν κρύφτηκε και δεν απέδρασε από τις ευθύνες που της εμπιστεύτηκε ο ελληνικός λαός τον Σεπτέμβριο του 2015 και σήμερα 3 χρόνια μετά αισθάνεται δικαιωμένη, χωρίς πανηγυρισμούς, γιατί όχι μόνο έβγαλε την χώρα και το λαό μας από την οκταετή μνημονιακή επιτήρηση, αλλά και διότι αυτό συνέβη με στήριξη των αδύναμων συμπολιτών μας και με μεταρρυθμίσεις υπέρ του κόσμου της εργασίας και του κοινωνικού κράτους.

Συνεχίζουμε τον αγώνα με αισιοδοξία και με πρωταγωνιστή τον ΣΥΡΙΖΑ, για να ενισχύσουμε το ρεύμα της κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας που διαμορφώθηκε τρία χρόνια πριν, για μια νέα νίκη του λαού μας στις επερχόμενες εκλογικές μάχες.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ασχολήθηκε με τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και στους 5 Δήμους του Νομού Ρεθύμνου και στην Περιφέρεια Κρήτης και επιβεβαίωσε την στρατηγική της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ για νικηφόρους συνδυασμούς στην αυτοδιοίκηση και συμμαχίες με αυτοδιοικητικά κριτήρια. Τα δείγματα γραφής της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ στην αυτοδιοίκηση είναι θετικά. Σταμάτησε το 60% των μνημονιακών περικοπών των πόρων της αυτοδιοίκησης της περιόδου 2010-2014, προχώρησε στη μεγάλη μεταρρύθμιση του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ Ι με την καθιέρωση της απλής αναλογικής και ενεργοποίησε τα πρωτόγνωρα χρηματοδοτικά προγράμματα όπως ο ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ και με την αύξηση των θέσεων στους παιδικούς σταθμούς, κ.α. που βελτιώνουν αισθητά την καθημερινότητα των πολιτών. Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ θα συμβάλλουν στην διακυβέρνηση των Δήμων και της Περιφέρειας με ανθρώπους και προγράμματα με αριστερό πρόσημο, υπέρ της κοινωνίας και του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών της αυτοδιοίκησης.

Στα πλαίσια αυτά έχουν συγκροτηθεί επιτροπές σε όλες τις Οργανώσεις Μελών του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό, με αντικείμενο τη συμβολή των τοπικών οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ στα προγράμματα των αυτοδιοικητικών συνδυασμών σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Επιτροπή. Τα αυτοδιοικητικά προγράμματα θα συνδιαμορφωθούν με τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ και τους πολίτες και βασίζονται στις επεξεργασίες που έχουν ήδη γίνει στα πλαίσια του πετυχημένου θεσμού του Αναπτυξιακού Περιφερειακού Συνεδρίου της Περιφέρειας που έγινε τον Σεπτέμβριο 2017 για την παραγωγική και κοινωνική ανασυγκρότηση της Κρήτης.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook