Η απόφαση του Προέδρου της ΝΔ να μην είναι υποψήφιος Βουλευτής στα Χανιά ήταν το κυρίαρχη θέμα της συνέντευξης του Χρήστου Μαρκογιαννάκη στην Νέα Τηλεόραση Κρήτης και στον δημοσιογράφο Λευτέρη Κουρκουλό

Ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, αφού ανέφερε πως παραμένει πολιτικά παρών στην ΝΔ και πως απέναντί του είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι:

«Από τώρα θα βγω στην ύπαιθρο, στον κόσμο…. Μέχρι τώρα ήμουν παραγκωνισμένος… Τώρα ξέρω και θα λέω στον κόσμο πως όλοι μαζί πρέπει να στηρίξουμε την ΝΔ… Θέλω να έρθει πρώτο κόμμα στα Χανιά…»

Όμως απεύθυνε δημόσια πρόταση προς την ηγεσία του κόμματος σε ότι αφορά στην κατάρτιση του ψηφοδελτίου στα Χανιά:

«Προτείνω στην ΝΔ να απευθυνθεί στα μέλη του κόμματος για το ποιοι θα είναι υποψήφιοι… Δηλώνω ότι δεν θα είμαι στον συνδυασμό εάν δεν είμαι πρώτος στις προτιμήσεις των μελών….»

Όπως είπε στην συνέχεια «Εάν συνεχιστεί η άκαμπτη στάση της ηγεσίας του κόμματος αυτό σημαίνει πως η εκτίμηση στο πρόσωπό μου είναι μηδενική… Το τι θα γίνει θα το δούμε…»

Νωρίτερα και στην διάρκεια της συνέντευξης ο κ.Μαρκογιαννάκης αποκάλυψε ότι δέχτηκε πιέσεις για να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Χανίων, ενώ όπως είπε την πρόταση του την έκανε η Ντόρα Μπακογιάννη:

«Δέχτηκα πιέσεις να κατέβω υποψήφιος δήμαρχος (Χανίων). ….Δεν το δέχτηκα γιατί ο Νόμος του ΣΥΡΙΖΑ είναι καταστροφικός… Μου το πρότεινε η Ντόρα Μπακογιάννη.»

Επίσης ανέφερε πως έχει δεχθεί κρούσεις από άλλα κόμματα αλλά δεν συζητά με κανέναν.

Σε ότι αφορά στα όσα προηγήθηκαν, ο κ.Μαρκογιαννάκης είπε πως η μη ένταξή του στο ψηφοδέλτιο δεν ήταν έκπληξη για αυτόν:

Δεν ήταν καθόλου έκπληξη….. Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα υπήρξε μια κρυφή ατζέντα… .Δεν είμαι θυμωμένος που δεν θα συμπεριληφθώ στο ψηφοδέλτιο….Με ενόχλησε η προσβολή στο πρόσωπό μου και σε αυτούς που με στηρίζουν.¨

Μιλώντας για την συνάντηση που είχε στα Χανιά στις 19 Αυγούστου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε:

«Στο ραντεβού ο πρόεδρος μου είπε ότι ήθελε να κάνει ανανέωση και έτσι εγώ δεν είχα θέση στο ψηφοδέλτιο…..Μου πρότεινε θέσεις διοικητή σε ΔΕΚΟ ή άλλους οργανισμούς. Του είπα πως έχω δουλειά και δεν θέλω επαγγελματική αποκατάσταση…. Εκεί σταμάτησε η κουβέντα.»

Επίσης ανέφερε πως δεν  έχει πρόβλημα με την υποψηφιότητα της Ντόρας Μπακογιάννη στα Χανιά:

«Εάν ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη και εγώ στο ψηφοδέλτιο θα πέταγε η ομάδα….Δεν έχω πρόβλημα με την Ντόρα Μπακογιάννη.»

Τέλος με νόημα αναφέρθηκε και στις σχέσεις του με τον εκλιπόντα επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ λέγοντας μεταξύ άλλων και τα εξής:

«…Είχα μια καταπληκτική συνεργασία με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη…. Δεν υπήρχε περίπτωση να ζει ο Κων/νος Μητσοτάκης και να περνώ την περιπέτεια που περνώ σήμερα.

Δεν είχαμε ανταλλάξει λόγια πικρίας… Ίσως τον στεναχώρησα μόνο όταν δεν στήριξα τον Κυριάκο στις εσωκομματικές εκλογές.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook