Καθώς πλησιάζει το 2019 και οι εκλογές για τις Περιφέρειες και τους Δήμους ξεκίνησε και η εθιμική φιλολογία για το ποιους υποψήφιους θα στηρίξουν τα κόμματα.

Βέβαια κάποιος θα πρέπει να πει σε όλους όσοι ασχολούνται με την στηριγματολογία πως από το 2010 άλλαξαν τα πάντα στο πολιτικο-κομματικό σκηνικό της χώρας.

Πως  και με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία προστέθηκε ένα ακόμη κόμμα σε εκείνα που υλοποίησαν και υλοποιούν τις μνημονιακές επιλογές με αποτέλεσμα να απαξιωθούν στους πολίτες.

Πως έχει ελαχιστοποιηθεί ο αριθμός των πολιτών – ψηφοφόρων που ψηφίζουν τον ένα ή τον άλλον υποψήφιο επειδή τον στηρίζει το ένα ή το άλλο κόμμα.

Και εάν μου πείτε κάτι για τον κομματικό μηχανισμό που θα σπρώξει μια υποψηφιότητα, θα σας πως ότι εδώ γελάνε, αφού τα ίδια τα κόμματα (με εξαίρεση το ΚΚΕ) ψάχνουν τους κομματικούς τους μηχανισμούς.

Θεωρώ ότι ειδικά στις αυτοδιοικητικές εκλογές οι πολίτες κρίνουν  το έργο και το πρόγραμμα και ψηφίζουν πρωτίστως τα πρόσωπα των υποψηφίων.

Και εδώ με τον νέο Νόμο της κυβέρνησης αναμένεται να γίνει το μπάχαλο καθώς λόγω της απλής αναλογικής θα υπάρξει πλειάδα υποψηφίων δημάρχων με εκατοντάδες υποψήφιους συμβούλους.

Έτσι είναι βέβαιο ότι ο ένας ξάδελφος θα είναι με τον ένα υποψήφιο, ο άλλος με τον άλλο και η… θεία με τρίτον υποψήφιο.

Άντε να δούμε πως θα μοιράσουν τους ψήφους τα… σόγια.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook