Στην Κρήτη το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε 16 σχολεία της πόλης του Ηρακλείου και δύο της Νέας Αλικαρνασσού

Το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» για το σχολικό έτος 2018-19 απευθύνεται στο σύνολο των μαθητών 954 Δημοτικών Σχολείων και αφορά 153.367 μαθητές, ενώ παράλληλα γίνονται οι κατάλληλες ενέργειες ώστε το πρόγραμμα να συνεχισθεί και το επόμενο διδακτικό έτος 2019-2020.

Εντύπωση και ερωτηματικά προκαλεί το ότι το πρόγραμμα στην Κρήτη θα εφαρμοστεί μόνο σε δημοτικά σχολεία στον Δήμο Ηρακλείου.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας «το πρόγραμμα στοχεύει αφενός στην αντιμετώπιση όσο είναι δυνατόν των αναγκών σίτισης των μαθητών που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού και αφετέρου στην υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας και στην αποτροπή φαινόμενων σχολικής διαρροής. Το σχολείο αποτελεί βασικό πεδίο εφαρμογής τέτοιου είδους δράσεων, λόγω του εκπαιδευτικού, παιδαγωγικού και ευρύτερα κοινωνικού του ρόλου.

Τα «Σχολικά Γεύματα» παρασκευάζονται από επιλεγμένους προμηθευτές, που διαθέτουν τα απαιτούμενα συστήματα υγιεινής και σύμφωνα με τις αυστηρές προδιαγραφές που έχουν οριστεί. Επιπρόσθετα, προβλέπονται συνεχείς πιστοποιημένοι έλεγχοι από αρμόδιους φορείς κατά την προμήθεια, διαδικασία παρασκευής και διανομής των γευμάτων.»

Η εγκύκλιος για την υλοποίηση του προγράμματος στα 954 Δημοτικά Σχολεία εστάλη στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. 

Ολόκληρη η εγκύκλιος με τα σχολεία στα οποία θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook