Στο έργο της κατάσβεσης ρίχτηκε ισχυρή πυροσβεστική δύναμη καθώς και το πυροσβεστικό ελικόπτερο – Πυκνοί καπνοί έπνιξαν την περιοχή – Ασφαλείς οι 69 φοιτητές

Τελευταία ενημέρωση: 13.32

Η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 8.00 το πρωί στις εγκαταστάσεις που βρίσκονται στη λεωφόρο Κνωσού με τις φλόγες να επεκτείνονται στο κτίριο και καπνοί να “πνίγουν” την περιοχή και να δημιουργούν ασφυκτική ατμόσφαιρα.

Οι φλόγες ξεκίνησαν από υπόγειο χώρο που βρίσκεται δίπλα στην εγκατάσταση. Στον ευρύτερο χώρο βρίσκονται η φοιτητική εστία,  τα εργαστήρια του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας και γραφεία διοικητικών υπηρεσιών του Βενιζελείου Νοσοκομείου.

Πρώτιστος στόχος ήταν να αποτραπεί πάση θυσία η επέκταση της φωτιάς στο εργαστήρι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας καθώς ο χώρος εκεί είναι γεμάτος με εύφλεκτα υλικά.

Κοντά στο σημείο βρίσκεται και φοιτητική εστία η οποία εκκενώθηκε με τους φοιτητές να πετάγονται από τα κρεβάτια τους και να βγαίνουν στον δρόμο πανικόβλητοι και όπως-όπως. Ενδεικτική είναι η φωτογραφία

Μετά από πολύωρη έρευνα του χώρου, προκειμενου να διαπιστωθεί ότι δεν υπήρχε κάποιος φοιτητής εντός εγκαταστάσεων, διαπίστωσαν ότι και οι 69 φοιτητές ήταν καλά και ασφαλείς.

Περίπου στις 11.00 η φωτιά ετέθη υπό μερικό έλεγχο ωστόσο λίγο πριν τις 12.00 το μεσημέρι υπήρξε αναζωπύρωση εστίας η οποία και αντιμετωπίστηκε άμεσα

Στο σημείο από την αρχή έσπευσε ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 17 οχήματα με 34 πυροσβέστες και επιπλέον 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ σηκώθηκε και το πυροσβεστικό ελικόπτερο για να πραγματοποιήσει ρίψεις νερού.

Οι αρχές κάλεσαν τους πολίτες να σφραγίσουν τα παράθυρα των σπιτιών τους και τις πόρτες τους λόγω του πολύ έντονου καπνού που έχει κατακλύσει την περιοχή. Μάλιστα, και στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο προχώρησαν άμεσα στο κλείσιμο όλων των πυλών και των παραθύρων προκειμένου να μην μπει καπνός εντός του νοσοκομείου.

Η διοίκηση του Βενιζέλειο Νοσοκομείου για προληπτικούς λόγους ανακοίνωσε την αλλαγή της γενικής εφημερίας του νοσοκομείου.

Επιπλέον, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία στο μεγαλύτερο τμήμα της λεωφόρου Κνωσού.

Δειτε τις φωτογραφίες και το βίντεο της Μαρίνας Βασιλάκη

Δείτε βίντεο και φωτογραφία από τον Θεόφιλο Πόθο

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook