Στο Ηράκλειο αύριο ο Κώστας Γαβρόγλου – Πρώτο μέλημα η εξεύρεση χώρου για τους φοιτητές που έμειναν χωρίς στέγη μετά τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το πρωί στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης

‘Αμεσα αναμένεται να φτάσει στο Ηράκλειο κλιμάκιο του υπουργείου Παιδείας προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στέγασης των φοιτητών που διέμεναν στη φοιτητική εστία η οποία βρισκόταν διπλα στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης όπου ξέσπασε το πρωί η μεγάλη φωτιά.  

Μάλιστα, σύμφωνα με τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, Σωκράτη Βαρδάκη, αύριο αναμένεται να φτάσει στο Ηράκλειο, πέρα από το κλιμάκιο και ο ίδιος ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου. Ο κ. Γαβρόγλου θα συμμετάσχει σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στην Περιφέρεια Κρήτης, στις 16.00 το απόγευμα, με κύριο μέλημα την εξεύρεση χώρου στέγασης των φοιτητών, αλλά και τη χρηματοδότηση τυχόν αναγκών σε ένδυση υπόδυση.

Επιπλέον άμεσα ξεκινά η καταγραφή των ζημιών τόσο στις εστίες όσο και στις εγκαταστάσεις που κάηκαν, σε εργαστήρια και γραφεία.

Για όλα αυτά τα ζητήματα συνεδριάζει και το συντονιστικό πολιτικής προστασίας στον χώρο του μπάσκετ που υπάρχει στο πανεπιστήμιο. 

Στα άμεσα ζητήματα που πρέπει να λυθούν είναι το θέμα των στέγασης των φοιτητών της εστίας, ενώ ήδη υπάλληλοι του Πανεπιστημίου προσπαθούν να απομακρύνουν όσα αρχεία, αντικείμενα και έγγραφα δεν καταστράφηκαν από τις φλόγες. 

Επόπτες υγείας της Περιφέρειας εξετάζουν τυχόν επικινδυνότητα του καπνού για τους πολίτες και όπως είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, θα μεταβεί στο Ηράκλειο για τον ίδιο λόγο και κλιμάκιο του Δημόκριτου από την Αθήνα.

Κλειστά τη Δευτέρα τρία νηπιαγωγεία και δύο δημοτικά στο Ηράκλειο λόγω φωτιάς για προληπτικούς λόγους

Με απόφαση του Αντιδημάρχου Παιδείας Γιώργου Βλαχάκη, αύριο Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου για προληπτικούς λόγους θα παραμείνουν κλειστά τα: 51ο, 72ο και 78ο Νηπιαγωγεία Ηρακλείου καθώς και τα 20ο και 56ο Δημοτικά Σχολεία λόγω της πυρκαγιάς στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης, στην Λ. Κνωσού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook