Έχουν ξεκινήσει οι μετρήσεις για την εκτίμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης λόγω της φωτιάς στο Πανεπιστήμιο Κρήτης – Ποιές περιοχές “εξετάζονται”

Το Εργαστήριο Περιβαλλοντικών Χημικών Διεργασιών (ΕΠΕΧΗΔΙ) του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών έχουν ξεκινήσει από το μεσημέρι της Κυριακής μετρήσεις και δειγματοληψίες για την εκτίμηση της επιβάρυνσης της ατμόσφαιρας από την πυρκαγιά που ξέσπασε στα κτίρια του Πανεπιστημίου Κρήτης στην Κνωσσό.

Δειγματοληψίες πραγματοποιούνται στο Βενιζέλειο νοσοκομείο και στο 20ο Δημοτικό Σχολείο και θα συνεχιστούν για όσο διάστημα κριθεί απαραίτητο. Συμπληρωματικές μετρήσεις για εκτίμηση της ρύπανσης σε όλο τον αστικό ιστό και την ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου πραγματοποιούνται στο κτίριο της Πυροσβεστικής στο κέντρο του Ηρακλείου και στην Πανεπιστημιούπολη Βουτών.

Να σημειωθεί ότι  υπάρχει διαρκής επικοινωνία με τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης για θέματα πολιτικής προστασίας. Ανακοινώσεις θα πραγματοποιηθούν κατόπιν ανάλυσης και ποιοτικού ελέγχου των αποτελεσμάτων.  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook