Παρέμβαση κλιμακίου της ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ και της ΤΟ ΑΕΙ της ΚΝΕ στο γυμναστήριο του πανεπιστήμιου Κρήτης όπου παραμένουν οι εστιακοί φοιτητές μετά την σημερινή πυρκαγιά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Σήμερα το απόγευμα κλιμάκιο της ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ και της ΤΟ ΑΕΙ της ΚΝΕ με επικεφαλής τον Συντυχάκη Μανώλη, βουλευτή του ΚΚΕ και μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ βρέθηκαν στο γυμναστήριο του πανεπιστήμιου Κρήτης όπου παραμένουν οι εστιακοί φοιτητές μετά την σημερινή πυρκαγιά στις εστίες του πανεπιστημίου.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ σε τηλεφωνική επικοινωνία τόσο με τον πρύτανη του πανεπιστημίου κ. Ζώρα όσο και με τον υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου ανέδειξε πως αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι με ευθύνη της κυβέρνησης και της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Κρήτης, να λυθεί άμεσα η δωρεάν στέγαση των φοιτητών που διέμεναν στην εστία σε ξενοδοχεία για όλη την διάρκεια της ακαδημαϊκής χρονιάς, η διαρκής δωρεάν σίτιση και να διατεθεί άμεσα έκτακτο κονδύλι στους φοιτητές για την αποκατάσταση των οικοσκευών και των προσωπικών ειδών τους τα οποία έχουν είτε υποστεί φθορές ή έχουν καταστραφεί.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση ” καυτηρίασε την στάση των ξενοδόχων που προς το παρόν αρνούνται να δώσουν λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει με την στέγαση των φοιτητών και ανέδειξε την ανάγκη δημιουργίας φοιτητικής εστίας που να καλύπτει τις σημερινές στεγαστικές ανάγκες των φοιτητών όπου θα έχουν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα αντιπυρικής και αντισεισμικής θωράκισης. Το γεγονός πως το κτήριο ήταν ακατάλληλο για χρήση, χωρίς προδιαγραφές ασφαλείας ενώ δεν λειτούργησε η αντιπυρική προστασία αναδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τις προτεραιότητες της που βρίσκονται μακριά από τις λαϊκές ανάγκες και προσθέτει αυτό το περιστατικό σε μία μακρά λίστα καταστροφών από πυρκαγιές που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί”. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook