Το βίντεο χειριστή ελικοπτέρου ο οποίος συμμετείχε στην δύσκολη επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης που βρίσκονται στη λεωφόρο Κνωσού, “δοκίμασε” την ετοιμότητα των πυροσβεστικών υπηρεσιών στο Ηράκλειο αλλά και των αρχών πολιτικής προστασίας, και το αποτέλεσμα της φωτιάς, αν και δεν έχει επισήμως καταμετρηθεί, φαίνεται οτι είχε τις λιγότερες δυνατές συνέπειες, χάρη στην συντονισμένη επιχείρηση επίγειων και εναέριων δυνάμεων.

Η συμβολή πυροσβεστικού ελικοπτέρου Ericson για τον περιορισμό της πυρκαγιάς όσο το δυνατόν γρηγορότερα ήταν καθοριστική. Ο χειριστής του ελικοπτέρου της Πυροσβεστικής Μανώλης Βολτυράκης ανέβασε βίντεο  στην προσωπική του σελίδα στο facebook, από την πολύωρη επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς.

Στην αναρτησή του σχολιάζει: «Δυστυχώς, χρειάστηκε να το κάνουμε κι αυτό σήμερα, σ’ έναν χώρο, που για πολλούς ήταν το πνευματικό τους σπίτι.. Ευτυχώς, αφού κάναμε αυτό που ξέρουμε να κάνουμε, νομίζω, είμαστε και πάλι ασφαλείς στο έδαφος….»

Δείτε εικόνες τη στιγμή της επιχείρησης μέσα από το ελικόπτερο

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook