Η σπείρα διαρρηκτών που οργίασε τον περασμένο Ιούλιο στα χωριά του νομού είχε ως «αιχμή του δόρατος» ένα ανήλικο κορίτσι 

Η σπείρα διαρρηκτών που οργίασε τον περασμένο Ιούλιο στα χωριά της Ηλείας παραβιάζοντας τις πόρτες και τα παράθυρα τουλάχιστον πέντε σπιτιών, είχε ως «αιχμή του δόρατος» ένα ανήλικο κορίτσι μόλις 15 χρόνων! Όμως, ανήλικος ήταν και αυτός στον οποίο πούλησαν κάποια από τα κλοπιμαία!

Μετά από έρευνα των αστυνομικών της Ασφαλείας Πύργου, η 15χρονη Ελληνίδα ταυτοποιήθηκε για την συμμετοχή της σε πέντε διαρρήξεις σπιτιών στις κοινότητες Ξυλοκέρα, Λασταίικα, Χανάκια και Πράσινο, μαζί με δύο ακόμη συνεργούς της που αναζητούνται. Οι δράστες είχαν αρπάξει μετρητά, συσκευές και κοσμήματα που η αξία τους ξεπερνά τα 5.000 ευρώ.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση που συνεχίζεται για την εξιχνίαση και άλλων υποθέσεων στις οποίες εμπλέκεται η σπείρα, η 15χρονη πούλησε ένα κλεμμένο κινητό σε έναν 16χρονο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε. Οι δυο ανήλικοι δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία που υποβλήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας με τις κατηγορίες των διακεκριμένων κλοπών για το κορίτσι και της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος για το αγόρι, ενώ κατηγορούνται και οι γονείς τους για παραμέληση της εποπτείας τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook