Την ευκαιρία να διαπιστώσει την πρόοδο των εργασιών αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης στην Χρυσοπηγή, είχε ο Βασίλης Λαμπρινός.

Ο Δήμαρχος, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ Γιάννη Ρασούλη, στελέχη της Επιχείρησης, την πρόεδρο της 2ης Δημοτικής Κοινότητας, καθώς και εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, πραγματοποίησε αυτοψία στο έργο και ενημερώθηκε για τις ιδιαιτερότητές του, όπως για παράδειγμα την ύπαρξη πολλών υπόγειων σπηλαίων στην περιοχή.

Παρά τις δυσκολίες πάντως, οι εργασίες προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς και ήδη τα αποτελέσματα όσον αφορά στην εξοικονόμηση του νερού που χανόταν λόγω διαρροών, είναι εμφανή.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο Δήμαρχος δήλωσε: «Ένα από τα  σημαντικότερα έργα υποδομών που έχει γίνει ποτέ στο Ηράκλειο, η αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου υδρευτικού δικτύου, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Ειδικά στην Χρυσοπηγή, όπου η αλήθεια είναι ότι δεν έχουν γίνει μεγάλα έργα εδώ και χρόνια, η ΔΕΥΑΗ προχωρά σε μια ολοκληρωμένη παρέμβαση, η οποία ευελπιστούμε ότι θα λύσει οριστικά το πρόβλημα ύδρευσης της περιοχής. Με ικανοποίηση ενημερώθηκα ότι οι κάτοικοι, στα σημεία που έχει αντικατασταθεί το δίκτυο, παρατήρησαν άμεσα σημαντική διαφορά στα σπίτια τους. Συνεχίζουμε, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, μέχρι να αντικατασταθεί πλήρως το δίκτυο και να περιοριστούν έτσι στο ελάχιστο οι απώλειες του τιμολογούμενου νερού».  

Το έργο «Κατασκευή δικτύων Ύδρευσης – Αποχέτευσης σε διάφορες περιοχές του Ηρακλείου (Παγκρήτιο, Χρυσοπηγή κ.ά)» χρηματοδοτείται  από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, μέσω της Περιφέρειας Κρήτης.

Μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί :

1.Τα δίκτυα ύδρευσης αποχέτευσης στην οδό Συμιακού.

2.Τα δίκτυα ύδρευσης αποχέτευσης στην περιοχή του Παγκρητίου Σταδίου. Απομένει η κατασκευή Αντλιοστασίου Ακαθάρτων προκειμένου τα δίκτυα ακαθάρτων να μπορέσουν να λειτουργήσουν.

3.Είναι σε εξέλιξη η κατασκευή των δικτύων ύδρευσης αποχέτευσης (ακαθάρτων –ομβρίων) στην περιοχή της Χρυσοπηγής. Στην περιοχή έχει ολοκληρωθεί περίπου το 30% του έργου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook