Το πέστο και τα μακαρόνια είναι ένα ζευγάρι που ταιριάζει όσο λίγα. Θα λατρέψετε το αβοκάντο στο πέστο, ενώ η γραβιέρα και ο φρέσκος βασιλικός, θα προσθέσουν άρωμα και πλούσια γεύση.

Υλικά

Για το πέστο
Για το σερβίρισμα

300γρ. λινγκουίνι ολικής αλέσεως, χωρίς γλουτένη
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
40γρ. βασιλικό φρέσκο, μόνο τα φύλλα
3- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
2 αβοκάντο ώριμα
ξύσμα από 1 λεμόνι
3 κουτ. σούπας αμύγδαλα καβουρδισμένα
αλάτι, πιπέρι
λίγα φύλλα βασιλικού
λίγες φλοίδες γραβιέρας

Διαδικασία

Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σουρώνετε το λινγκουίνι, το περιχύνετε με το ελαιόλαδο και το κρατάτε στην άκρη.

Ετοιμάζετε το πέστο: Βάζετε στο μπλέντερ το σκόρδο, το βασιλικό, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και τα πολτοποιείτε. Στη συνέχεια προσθέτετε το αβοκάντο, το ξύσμα λεμονιού και τα αμύγδαλα και πολτοποιείτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το πέστο.

Ανακατεύετε το πέστο με τα ζυμαρικά και σερβίρετε, πασπαλίζοντας με φρέσκα φύλλα βασιλικού και λίγες φλούδες γραβιέρας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook