Οι διασώστες του Πυροσβεστικού κλιμακίου Ανώπολης τον εντόπισαν αλλά είναι σε πολύ δύσβατο σημείο και σε απελπιστική κατάσταση καθώς φορά καλοκαιρινά ρούχα και δεν έχει νερό!

Επιδεικνύοντας για άλλη μια φορά, αξιοθαύμαστη αυτοθυσία, οι διασώστες του Πυροσβεστικού κλιμακίου Ανώπολης καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε να φτάσουν στο σημείο όπου έχει εγκλωβιστεί ένας 45χρονος Ισραηλινός στο φαράγγι του Ελυγιά μεταξύ Αγίου Ιωάννη και Αγίας Ρουμέλης Σφακίων.

Οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολές καθώς στην περιοχή ο καιρός είναι άστατος και επικρατεί πυκνή ομίχλη.

Μάλιστα κάποια στιγμή οι διασώστες έχασαν την επικοινωνία με τον 45χρονο, αλλά στην συνέχεια , λίγο μετά τις 10 το βράδυ εντοπίστηκε και πάλι σε έναν γκρεμό στο πολύ δύσκολο φαράγγι του Ελυγιά και σε υψόμετρο περίπου 1.500 μέτρων.

Η επιχείρηση των διασωστών είναι πολύ δύσκολη και θα χρειαστούν αρκετή ώρα μέχρι να τον προσεγγίσουν και να τον οδηγήσουν σε ασφαλές σημείο, κάτι που είναι αποφασισμένοι να κάνουν καθώς ο Ισραηλινός τους είπε σε επικοινωνία που είχαν, πως φορά ένα σορτσάκι και ένα κοντομάνικο μπλουζάκι, δεν έχει νερό και λόγω υποθερμίας η κατάστασή του είναι απελπιστική!

Σύμφωνα με πληροφορίες ειδοποιήθηκε και το κλιμάκιο της ΕΜΑΚ από το Ηράκλειο, αλλά – όπως έχει συμβεί και άλλες φορές – λόγω της απόστασης οι διασώστες των Χανίων ολοκληρώνουν νωρίτερα την επιχείρηση.

Υπενθυμίζεται πως ο 45χρονος  Ισραηλινός, ενώ έκανε μόνος του πεζοπορία, απο τον Άγιο Ιωάννη προς Αγία Ρουμέλη, έχασε το μονοπάτι Ε4, και λίγο μετά τις 6 το απόγευμα  κάλεσε το 112, προκειμένου να ζητήσει βοήθεια, επισημαίνοντας πως είναι καλά στην υγεία του.

Άμεσα ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική, και το κλιμάκιο της Ανωπόλεως οι άντρες του οποίου ξεκίνησαν την επιχείρηση διάσωσης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook