Τελευταία ενημέρωση 14:20

Το ξημέρωμα οι πυροσβέστες έφτασαν στο σημείο όπου  είχε εγκλωβιστεί ο 45χρονος Ισραηλινός

Μετά από πολύωρη και ιδιαίτερα δύσκολη επιχείρηση, οι διασώστες του Πυροσβεστικού κλιμακίου Ανώπολης με την συνδρομή και αντρών της ΕΜΑΚ πήγαν στο σημείο όπου ήταν ο 45χρονος Ισραηλινός προκειμένου να τον οδηγήσουν σε ασφαλές σημείο.

Όπως είχε δημοσιεύσει από το βράδυ της Τρίτης το Flashnews.gr , οι Πυροσβέστες της Ανώπολης είχαν εντοπίσει τον 45χρονο σε γκρεμό στο φαράγγι του Ελυγιά και σε υψόμετρο περίπου 1500 μέτρων.

Είχαν επικοινωνία μαζί του και τους είχε πει ότι ήταν σε απελπιστική κατάσταση γιατί φορούσε καλοκαιρινά ρούχα και δεν είχε νερό, ενώ ήδη είχε συμπτώματα υποθερμίας.

Παρά τις πολύ δύσκολές καιρικές συνθήκες καθώς υπήρχε και ομίχλη, οι διασώστες μαζί με άντρες της ΕΜΑΚ περπατούσαν όλη την νύχτα μέχρι να προσεγγίσουν τον Ισραηλινό στις 5 τα ξημερώματα και να ξεκινήσουν όλοι μαζί την κατάβαση.

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε μετά απο αρκετές ώρες με τον Ισραηλινό να οδηγείται σώος και αβλαβής στον Άγιο Ιωάννη.

Υπενθυμίζεται πως ο 45χρονος  Ισραηλινός, ενώ έκανε μόνος του πεζοπορία, απο τον Άγιο Ιωάννη προς Αγία Ρουμέλη, έχασε το μονοπάτι Ε4, και λίγο μετά τις 6 το απόγευμα  κάλεσε το 112, προκειμένου να ζητήσει βοήθεια, επισημαίνοντας πως είναι καλά στην υγεία του.

Άμεσα ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική, και το κλιμάκιο της Ανωπόλεως οι άντρες του οποίου ξεκίνησαν την επιχείρηση διάσωσης.

(Στην φωτο με κόκκινο το φαράγγι Ελυγιάς)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook