Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η θεατρική παράσταση που διοργάνωσε η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου «Το μικρό μας τσίρκο».

Η παράσταση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία του Σωματείου με την συνεργασία της Θεατρικής Ομάδας Μικρασιατών “Άγιος Πολύκαρπος”, σε σκηνοθεσία Πάνου Ιωαννίδη. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Ο Πάνος Ιωαννίδης, ο σκηνοθέτης της παράστασης, κατέθεσε μια ξεχωριστή προσέγγιση με βάση τα ιστορικά γεγονότα και τις πολιτικές εξελίξεις της ιστορίας της Ελλάδας, φτάνοντας μέχρι και το σήμερα και δημιούργησε το δικό του Μικρό Τσίρκο.

Αυτό το τσίρκο που είναι γεμάτο ιστορία, και αποδίδει τις αλήθειες του με ένα σαρκαστικό και χιουμοριστικό τρόπο, με γέλιο και συγκίνηση, συναισθήματα που συνεχώς εναλλάσσονται κατά τη διάρκεια της παράστασης.

Οι εργαζόμενοι που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση εξέφρασαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους πυρόπληκτους φοιτητές και ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα του σωματείου για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης.

Τους θεατές καλωσόρισε εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου η πρόεδρος του σωματείου μας, η οποία έκανε και μια μικρή παρουσίαση του έργου. Στο σύντομο χαιρετισμό της αναφέρθηκε στις εξελίξεις που με ένα τρόπο συνδέονται με το ιστορικό περιεχόμενο του έργου, για τους αγώνες που έχει δώσει το σωματείο μας και συνεχίζει να δίνει με όλες του τις δυνάμεις. Για τη μάχη της υπεράσπισης της Κυριακάτικης Αργίας και την διερεύνηση του ωραρίου, για την υπογραφή κλαδικής σύμβασης των εμποροϋπαλλήλων με 918 βασικό μισθό, 5ημερο-8ωρο-40ωρο, με μόνιμη και σταθερή εργασία. Αναφορά έγινε στο ρόλο και στην ηρωική προσωπικότητα του Ναπολέοντα Σουκατζίδη, ένα από τα πρώτα στελέχη της ένωσής μας, που εκτελέστηκε μαζί με τους 200 κομμουνιστές στο σκοπευτήριο της Καισαριανής την πρωτομαγιά του 1944. Στο χώρο της εκδήλωσης λειτουργούσε παράλληλη έκθεση-αφιέρωμα όπου οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα ενημερωθούν για την 100χρονη δράση και πορεία του σωματείου μας.

Το διοικητικό συμβούλιο κάλεσε τα μέλη του και τους συνάδελφους που παραβρέθηκαν στην παράσταση, με αποφασιστικότητα το επόμενο διάστημα να δώσουμε την μάχη για την ακόμα μεγαλύτερη μαζικοποίηση του σωματείου, με πρώτο σταθμό το συλλαλητήριο την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου στις 19:00 το απόγευμα στην πλατεία λιονταριών, με στόχο να κλιμακώσουμε την πάλη μας για τις σύγχρονες ανάγκες μας, να συμμετέχουμε και να σχεδιάσουμε συλλογικά το σχέδιο δράσης μας μέσα από τη γενική συνέλευση του σωματείου, να απαντήσουμε με απεργία στις αρχές του Νοέμβρη, όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου να δώσουμε ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πως δεν θα συμβιβαστούμε με τα ψίχουλα που μας τάζει, για δήθεν αυξήσεις και μέτρα ανακούφισης.

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΟΤΙ:
ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ !!
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗN ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο
Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 19:00 στην Πλατεία Λιονταριών

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook