Δύο αναζητούνται, όλοι οι υπόλοιποι αφοπλίστηκαν

Υπό έρευνα έχει τεθεί όλη η αστυνομική δύναμη της πόλης Ακαπούλκο, στο Μεξικό, καθώς υπάρχουν υποψίες πως έχουν διεισδύσει στις αρχές μέλη των καρτέλ ναρκωτικών.

Αναζητούνται δύο αστυνομικοί, που κατηγορούνται για φόνο, ενώ όλοι οι υπόλοιποι αστυνομικοί της πόλης έχουν αφοπλιστεί. Τη θέση τους ανέλαβαν η ομοσπονδιακή αστυνομία και ο στρατός.

Το Ακαπούλκο ήταν δημοφιλής προορισμός για τους πλούσιους και τους διάσημους αλλά στη συνέχεια άνθισε το εμπόριο ναρκωτικών και τα ποσοστά εγκληματικότητας εκτοξεύτηκαν. Η αναλογία φόνων ανά κατοίκους έφτασε πέρσι τους 103 ανά 100.000 ανθρώπους, μία από τις υψηλότερες σε όλη τη χώρα.

Η πολιτεία Γκερέρο, όπου βρίσκεται το Ακαπούλκο, είναι μία από τις πιο βίαιες στη χώρα, όπου οι συμμορίες ναρκωτικών ελέγχουν τις εκτάσεις όπου καλλιεργούνται οι παπαρούνες, από τις οποίες παράγεται η ηρωίνη.

Οι ομοσπονδιακές αρχές έλαβαν την απόφαση αυτή, όπως εξηγεί το BBC, επειδή υπήρχαν υποψίες πως ολόκληρη η αστυνομική δύναμη της πόλης σχετιζόταν με εγκληματικές οργανώσεις και δεν έκανε καμία κίνηση στην κατεύθυνση της καταπολέμησης του εγκλήματος.

Κακοπληρωμένη και με μικρή εκπαίδευση, η τοπική αστυνομία στο Μεξικό γίνεται εύκολος στόχος για τα καρτέλ ναρκωτικών, σημειώνει το βρετανικό δίκτυο. Μέλη των συμμοριών δωροδοκούν την αστυνομία ή απειλούν τη ζωή των αστυνομικών αν δεν υπακούσουν στις εντολές τους.

(φωτογραφία αρχείου)

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook