Η κατάσταση με τους πάσης φύσεως επισκέπτες – περιπατητές που κάθε λίγο και λιγάκι χάνονται και καλούν σε βοήθεια έχει ξεφύγει πια. 

Και στην Κρήτη αλλά και στην υπόλοιπη χώρα κάθε τόσο κινητοποιείται ένας μεγάλος μηχανισμός, με πολύ μεγάλο οικονομικό κόστος και το κυριότερο διασώστες και κυρίως πυροσβέστες θέτουν σε κίνδυνο την ζωή τους. Γιατί;

Επειδή κάποιοι ανεύθυνοι «πήραν τα βουνά» λες και βγήκαν βόλτα στο πάρκο της πόλης τους.

Και δεν αναφέρομαι σε όσους περπατούν σε ελεγχόμενες περιοχές, όπως τα φαράγγια Σαμαριάς, Αγ. Ειρήνης, Ίμπρου ή έστω στο μονοπάτι Ε4 και μπορεί να τραυματισθούν από πτώση ή έστω από ένα στραμπούληγμα.

Μιλώ για εκείνους που ξεκινούν το περπάτημα σε ένα ορεινό μονοπάτι….

Χωρίς να έχουν τα κατάλληλα ρούχα, παπούτσια και εφόδια,.

Χωρίς να έχουν φροντίσει να ενημερωθούν πρώτα για τις δυσκολίες , τις ιδιαιτερότητες του μονοπατιού και για τις καιρικές συνθήκες.

Και οι οποίοι τελικά χάνονται και καλούν σε βοήθεια.

Που πας ρε Καραμήτρο στα κρητικά βουνά, μόνος σου, με σορτσάκι και φανελάκι και λίγο νερό, ενώ υπάρχουν  προειδοποιήσεις για κύμα κακοκαιρίας;”

Αυτούς χαρακτηρίζω ως ανεύθυνους, που εκτός από τον εαυτό τους , βάζουν σε κίνδυνο και τους διασώστες.

Και αυτοί θα πρέπει – μετά την διάσωση και αφού όλα έχουν εξελιχθεί ομαλά – να καλούνται να πληρώσουν ένα «κουστούμι».

Δεν ξέρω με ποιόν τρόπο μπορεί να γίνει αυτό (σήμερα με το πλαστικό χρήμα οι χρεώσεις γίνονται εύκολα) αλλά το βασικό είναι πως πρέπει να περάσει το μήνυμα σε όλους τους επισκέπτες  για να σκεφτούν πολλαπλά το αν θα ξαναφερθούν το ίδιο επιπόλαια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook