Νέες δηλώσεις, με αφορμή τη συμφωνία της Football League με την ΕΡΤ, για την απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, έκανε ο τεχνικός διευθυντής του Πλατανιά, Βασίλης Αμανατίδης.

Όπως αναφέρει θα έπρεπε να είχαν ενημερωθεί οι ΠΑΕ γι' αυτές τις συζητήσεις και όχι να ενημερώνονται από τα ΜΜΕ.

Αναλυτικά η δήλωσή του έχει ως εξής: «Υποχρέωση της Football League, ως διοργανώτριας αρχής, είναι να αναβαθμίσει το πρωτάθλημα και όχι να γίνεται κομπάρσος στις αποφάσεις που εξυπηρετούν σκοπούς ισορροπιών.

Επειτα από την χθεσινή ανακοίνωση της ΕΡΤ σχετικά με την απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Football League, αναμένουμε πλέον την ειδοποίηση της διοργανώτριας αρχής για σύγκληση Διοικητικού Συμβουλίου με την παρουσία όλων των ΠΑΕ, προκειμένου να ενημερωθούμε και εγγράφως για το πλαίσιο της συμφωνίας το οποίο η Λίγκα θα κληθεί να υπογράψει με τη Δημόσια Τηλεόραση, η οποία υλοποιεί τη δέσμευση του υφυπουργού, κ.Βασιλειάδη.

Όμως, πριν φτάσουμε στο στάδιο της υπογραφής, θα πρέπει όλα τα μέλη του συνεταιρισμού να συναποφασίσουμε για το περιεχόμενο της πρότασης αλλά και τις προϋποθέσεις της

Υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε να έχει πρώτα ενημερωθεί η Football League και στην συνέχεια οι ΠΑΕ να λάβουν έγγραφη ενημέρωση και όχι να μαθαίνουμε τις εξελίξεις από τα ΜΜΕ. Εν αναμονή λοιπόν…

Οσον αφορά στην πρόταση της ΠΑΕ Δόξα Δράμας, σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος και την πραγματοποίηση αγώνων play off και play out, τόσο για την άνοδο στην Super League, όσο και τον υποβιβασμό, συμφωνούμε απόλυτα με αυτή.

Είναι μια πρόταση, η οποία αναβαθμίζει το προϊόν, το κάνει αξιόπιστο και ανταγωνιστικό και φυσικά πιο εμπορικό και κερδοφόρο, καθώς στο φινάλε του αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον, περιορίζοντας τις αδιάφορες ομάδες, αλλά και τις τυχόν παρεμβάσεις από εξωγενείς παράγοντες».