Πλήθος κόσμου έδωσε το πιο δυνατό χειροκρότημα του στην ξεχωριστή εκδήλωση «Ο Καύκασος συναντά τον Ψηλορείτη» που οργανώθηκε την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου στην Αξό Μυλοποτάμου. 

Η παραδοσιακή μουσικοχορευτική κουλτούρα της Κρήτης, της Γεωργίας και της Μολδαβίας παρουσιάστηκαν σε ένα μοναδικό υπερθέαμα που ενθουσίασε το κοινό. Εγκαινιάζοντας ένα νέο διεθνές επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των πολιτιστικών φορέων του Μυλοποτάμου με αντίστοιχους άλλων χωρών, ο Μουσικοχορευτικός Σύλλογος «Τ’ Αόρι», ο Πολιτιστικός – Επιμορφωτικός Σύλλογος Γεωργιανών Ελλάδας «Mamuji» και το συγκρότημα «Χόρα Μολντοβέϊ» από το Κινισάου της Μολδαβίας, έδωσαν «χορευτικό ρεσιτάλ» προάγοντας την φιλία και την δημιουργική συνεργασία των τριών λαών.

Στην οργάνωση συμμετείχε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αξού ενώ το όλο εγχείρημα στήριξε έμπρακτα ο Οργανισμός Πολιτισμού – Τουρισμού και Νέας Γενιάς Δήμου Μυλοποτάμου «Ο Αυλοπόταμος». Ιδιαίτερη ήταν η συμβολή του κ. Αργύρη Τριανταφύλλου, ο οποίος οργανώνει διεθνή χορευτικά φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα, ενώ οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες της Αξού έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για την φιλοξενία των χορευτικών συγκροτημάτων.  

Μια πλειάδα από μουσικούς και χορευτές έδωσαν μια ξεχωριστή παράσταση και ο Μυλοπόταμος φιλοξένησε για πρώτη φορά τα εντυπωσιακά Γεωργιανά μπαλέτα και την ξεχωριστή τσιγγάνικη κουλτούρα της Μολδαβίας, η οποία μπορεί να είναι η πιο φτωχή χώρα στην Ευρώπη, αλλά έχει σπουδαία και λαμπρή πολιτιστική παράδοση.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης, τα φιλοξενούμενα χορευτικά συγκροτήματα ξεναγήθηκαν στο Σπήλαιο Ζωνιανών και στην Ιερά Μονή Χαλέπας καθώς και σε διάφορα άλλα αξιοθέατα του ορεινού Μυλοποτάμου.

Με την εκδήλωση αυτή, τέθηκαν τα θεμέλια για την οργάνωση ενός μεγάλου χορευτικού φεστιβάλ με παραδοσιακά συγκροτήματα από χώρες της Ευρώπης, το οποίο θα διεξαχθεί στα χωριά του Δήμου Μυλοποτάμου το επόμενο καλοκαίρι στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Ταλλαία 2019».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook