Η ανακοίνωση για την εξαγγελία από κυβέρνηση και αντιπολίτευση

Την ικανοποίησή του εξέφρασε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ για τις εξαγγελίες του υπουργού Δικαιοσύνης αλλά και την αντίστοιχη τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, σχετικά με την κατάργηση της διαδικασίας του αυτοφώρου για τους δημοσιογράφους.

Το ζήτημα επανήλθε στο προσκήνιο μετά από τη μήνυση του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου εναντίον του εκδότη της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» Αθανάσιου Μαυρίδη, του διευθυντή της εφημερίδας Παναγιώτη Λάμψια και της αρχισυντάκτριας του πολιτικού ρεπορτάζ Κατερίνας Γαλανού και του αιτήματος που διατύπωσε για ενεργοποίηση της αυτόφωρης διαδικασίας για δημοσίευμα της εφημερίδας.

Αυτή είναι η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ χαιρετίζει τις εξαγγελίες του Υπουργού Δικαιοσύνης και του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για κατάργηση της διαδικασίας του αυτοφώρου στα αδικήματα περί Τύπου, που προκλήθηκαν μετά τις συλλήψεις δημοσιογράφων και την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ που έθετε το θέμα. Πρόκειται για επιβεβλημένη μεταρρύθμιση προς το συμφέρον της ελευθεροτυπίας και της ενημέρωσης των πολιτών. Όπως κατ' επανάληψη έχουμε επισημάνει, δημοσιογραφία υπό την απειλή άμεσης σύλληψης και δίκης δεν μπορεί να υπηρετήσει ούτε τον σκοπό της, ούτε τον θεσμικό της ρόλο.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ζητεί, ενόψει της νομοθετικής μεταρρύθμισης προς την ορθή κατεύθυνση, στενή διαβούλευση με τις δημοσιογραφικές οργανώσεις και διακομματική συναίνεση, ώστε παρωχημένες και αχρείαστες πρακτικές να μην επαναληφθούν στο μέλλον».

Πηγή: newsbeast.gr


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook