Την απάντηση στο ερώτημα έρχεται να δώσει ο Vaughn Gittin Jr., ο Αμερικανός οδηγός αγώνων που πέρασε στην ιστορία ως ο πρώτος άνθρωπος που κάλυψε την απόσταση των 20,7 χιλιομέτρων του θρυλικού Nürburgring Nordschleife ντριφτάροντας!

Με πιο απλά λόγια, έβγαλε όλη τη διαδρομή πηγαίνοντας με το πλάι!

Ο 38χρονος βρέθηκε στο τιμόνι μιας Ford Mustang RTR Drift που εφοδιάζεται με έναν υπερτροφοδοτούμενο V8 5.0 λίτρων απόδοσης 900 hp.

Το επίτευγμα έγινε σε συνεργασία με την Ford η οποία ωστόσο δεν έδωσε πληροφορίες σχετικά με το χρόνο που χρειάστηκε ο Gittin Jr. για να καλύψει την απόσταση, ανέφερε ωστόσο πως σε κάποια σημεία της διαδρομής ανέπτυξε ταχύτητα άνω των 240 χλμ/ώρα. Σημείωσε δε πως ο οδηγός διέλυσε τρία σετ ελαστικών για να φέρει εις πέρας την αποστολή του. Το ντρίφτινγκ απαγορεύεται στο Nordschleife και αυτή ήταν η πρώτη φορά που ένα όχημα καλύπτει όλη τη διαδρομή ντριφτάροντας.

«Το να ντριφτάρεις στο Nürburgring αποτελεί την απόλυτη πρόκληση για μένα. Πολλοί αμφισβητούσαν το κατά πόσο θα ήταν εφικτό να γίνει κάτι τέτοιο και το αν το αυτοκίνητο και ο οδηγός θα ολοκλήρωναν τη διαδρομή χωρίς να έχουν έξοδο. Κάτι μέσα μου με ώθησε στο να επιχειρήσω να μάθω τις απαντήσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Vaughn Gittin Jr. που παραδέχθηκε πως «δεν γνώριζα την “Πράσινη Κόλαση” τόσο καλά όσο νόμιζα. Όλα αλλάζουν όταν πηγαίνεις με το πλάι με τέτοιες ταχύτητες. Η αλήθεια είναι πως φοβήθηκα αρκετές φορές».

Απολαύστε το βίντεο από το κατόρθωμά του:

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook