Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο κοσμηματοπώλης μετά την απολογία του ενώπιον του ανακριτή για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.

Ο κοσμηματοπώλης, εναντίον του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης καθώς και για το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, δεν επιτρέπεται να φύγει από τη χώρα, ενώ είναι υποχρεωμένος να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υποστήριξε ότι δεν είχε πρόθεση να τον σκοτώσει και ότι η πρώτη κίνησή του ήταν να καλέσει την αστυνομία.

Στα δικαστήρια ήταν συγκεντρωμένοι αλληλέγγυοι στην οικογένεια του θύματος.

Τα κενά στη δικογραφία

Ερωτήματα προκύπτουν από τη σύσταση της δικογραφίας που εστάλη στον ανακριτή της υπόθεσης, καθώς σύμφωνα με τη δικηγόρο του Ζακ Κωστόπουλου, δεν υπάρχει ούτε λέξη για βιαιοπραγία. Η Πολιτική Αγωγή τονίζει ότι υπάρχουν σοβαρότατες ελλείψεις και παραλείψεις στην όλη διερεύνηση της υπόθεσης στη δικογραφία.

Σύμφωνα με τη συνήγορο των συγγενών του θύματος Άννυ Παπαρρούσου στη δικογραφία που σχηματίστηκε και διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα για το τραγικό συμβάν στην οδό Γλάδστωνος, δεν αναφέρεται «ούτε λέξη» για τις αντιδράσεις του κατηγορούμενου κοσμηματοπώλη και του άνδρα που συνελήφθη χθες, απέναντι στον 33χρονο ενόσω αυτός προσπαθεί να απεγκλωβιστεί από το κατάστημα.

Η κ. Παπαρρούσου τονίζει πως αν δεν υπήρχε και δεν είχε δημοσιοποιηθεί το βίντεο όπου εμφανίζονται να κλωτσούν τον πεσμένο Ζακ Κωστόπουλο οι δύο άντρες, ουδείς θα γνώριζε πως ο 33χρονος δέχθηκε αυτής της σφοδρότητας επίθεση.

Η δικηγόρος αναφέρει επίσης ότι ακόμη και αυτήν την ώρα η δικογραφία δεν περιέχει το επίμαχο βίντεο, αλλά μία καταγραφή του υλικού αυτού, που πιθανότατα λήφθηκε από κινητό κάποιου αυτόπτη, από λογισμικό μέσω τηλεόρασης.

Επιπλέον όπως επισημαίνει η δικηγόρος, δεν προκύπτει από κανένα έγγραφο ότι έγιναν ενέργειες προκειμένου να εντοπιστεί και κυρίως να διαφυλαχθεί υλικό από το χώρο του συμβάντος, όπως το οπτικό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook