Η εξομολόγηση του μοντέλου που σοκάρει

Είναι από τα διασημότερα κι ακριβότερα μοντέλα του κόσμου. Είναι παντρεμένη με έναν γοητευτικό, υπέροχο κι εξίσου επιτυχημένο άνδρα, τον Τομ Μπράντι, έχουν αποκτήσει δύο παιδιά και αποτελούν μία όμορφη οικογένεια. Και θα μπορούσε να αναρωτηθεί κάποιος: «Τι άλλο να θέλει στη ζωή της η Ζιζέλ»;

Κι, όμως, η ζωή για το διάσημο μοντέλο δεν ήταν πάντα τόσο λαμπερή, ευτυχισμένη και ιδανική όσο δείχνει. Και το γνωστό «τα φαινόμενα απατούν» στην περίπτωση της Βραζιλιάνας καλλονής ισχύει, σύμφωνα με την ίδια. Στο βιβλίο της «Lessons: My Path to a Meaningful Life», η Ζιζέλ αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της ζωής της και σοκάρει με την εξομολόγησή της, ότι στο παρελθόν υπέφερε από κρίσεις πανικού ενώ σκεφτόταν ακόμη και την αυτοκτονία.

«Τα πράγματα μπορεί να φαίνονται τέλεια απ’ έξω, αλλά δεν έχει κανείς ιδέα τι συμβαίνει πραγματικά», δηλώνει σε συνέντευξη στο People. Κι εξηγεί ότι προχώρησε σε αυτή τη δημόσια εξομολόγηση, επειδή ένιωσε πως ήταν καιρός να μοιραστεί με τον κόσμο κάποιες από τις αδυναμίες της.

Στα 14 της χρόνια κι εντελώς τυχαία βρέθηκε στο χώρο του μόντελινγκ. Ένα πρακτορείο μοντέλων την ανακάλυψε σε εμπορικό κέντρο στο Σάο Πάολο, όμως, η αρχή ήταν δύσκολη. Όπως αποκαλύπτει η ίδια, της έλεγαν ότι η μύτη της είναι τόσο μεγάλη και τα μάτια της τόσο μικρά, που ποτέ δεν θα ποζάρει για εξώφυλλο. Αλλά, το 1997 εμφανίστηκε τόπλες στην επίδειξη του Alexander McQueen, την επόμενη χρονιά πόζαρε στο εξώφυλλο της Vogue και κάπου εκεί άνοιξε ο δρόμος προς την επιτυχία. Για να έρθει το 2000 να επισφραγιστεί με το συμβόλαιο- ρεκόρ που υπέγραψε με τη Victoria’s Secret, ως ένα από τα «αγγελάκια» της.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η ίδια, η επιτυχία δεν έφερε απαραίτητα μαζί της την ευτυχία. Και μπορεί οι πόρτες να άνοιξαν διάπλατα, όμως, δε σημαίνει ότι στη ζωή της ήταν και όλα τόσο ρόδινα. Το 2003 έπαθε την πρώτη κρίση πανικού σε μια δύσκολη πτήση με ένα μικρό αεροπλάνο, ενώ στη συνέχεια απέκτησε φοβίες για τα τούνελ, τα ασανσέρ και τους κλειστούς χώρους. «Ήμουν σε μία υπέροχη φάση της καριέρας μου. Ήμουν πολύ κοντά με την οικογένειά μου, πάντα με θεωρούσα θετικό άτομο, οπότε τα έβαζα με τον εαυτό μου. Γιατί να νιώθω έτσι; Αισθανόμουν ότι δεν επιτρεπόταν να νιώθω άσχημα», δηλώνει στο People.

Και συνεχίζει: «Ένιωθα ανίσχυρη. Ο κόσμος σου γίνεται ολοένα πιο μικρός και δεν μπορείς να αναπνεύσεις. Είναι το χειρότερο συναίσθημα που έχω βιώσει ποτέ». Και κάπου εκεί σοκάρει με την παραδοχή της ότι την περίοδο που οι κρίσεις πανικού είχαν κυριεύσει το μυαλό της και τις πάθαινε ακόμη και μέσα στο ίδιο της το σπίτι, σκέφτηκε να αυτοκτονήσει.

«Σκεφτόμουν ότι αν απλά πέσω από το μπαλκόνι, όλο αυτό θα τελειώσει και δεν θα χρειαστεί ποτέ ξανά να ανησυχήσω για αυτό το συναίσθημα», δηλώνει.  Έτσι, κατέφυγε στη βοήθεια ειδικού, που της συνέστησε να πάρει χάπια. Αλλά η ίδια δεν ήθελε να μπει στη διαδικασία αυτή, διότι η σκέψη ότι θα εξαρτιόταν από τα χάπια, την έκανε να νιώθει χειρότερα.

«Σκεφτόμουν: Αν χάσω το χάπι; Θα πεθάνω», δήλωσε. Τελικά, με τη βοήθεια των γιατρών, άρχισε να αλλάζει σταδιακά τον τρόπο ζωής της και στο τέλος κατάφερε να αντιμετωπίσει τις κρίσεις πανικού. «Κάπνιζα, έπινα ένα μπουκάλι κρασί και τρεις μόκα φραπουτσίνο κάθε μέρα. Και μία ημέρα τα έκοψα όλα» αποκαλύπτει στη συνέντευξή της.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook