Ο μεσογειακός κυκλώνας δεν θα επισκεφθεί την Κρήτη όπως είχαν δείξει και οι τελευταίες προγνώσεις 

Μεταξύ Κρήτης και Πελοποννήσου περνά ο “Ζορμπάς” απομακρύνοντας την ανησυχία που είχε επικρατήσει για το φαινόμενο στο νησί και τις αρχικές εκτιμήσεις.

Επειδή ωστόσο το πέρασμά του θα γίνει “ξυστά” από τα δυτικά και βορειοδυτικά της Κρήτης, θα επηρεάσει τον καιρό προκαλώντας βροχοπτώσεις και καταιγίδες κυρίως δυτικά του νησιού οι οποίες στη συνέχεια θα επεκταθούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περιοχές τελικά που θα πληγούν σύμφωνα και με τη σημερινή έκτακτη συνέντευξη τύπου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας είναι μέχρι το μεσημέρι το ΝΝότιο Ιόνιο, η Πελοπόννησος, θα ακολουθήσουν η Ανατολική Στερεά, η Αττική και η Εύβοια και από το απόγευμα οι Σποράδες και η Ανατολική Θεσσαλία. Θα επικρατούν θυελλώδεις άνεμοι οι οποίοι τοπικά θα φτάσουν τα 10 μποφόρ, ενώ στην θάλασσα των Κυθήρων και στο Νότιο Ιόνιο αναμένεται ύψος κυμάτων 7-8 μέτρα.

Δείτε τη σημερινή τελευταία πρόγνωση του μετεωρολόγου Μανώλη Λέκκα για τον καιρό στην Κρήτη και το σχόλιό του για το χθεσινό κλείσιμο των σχολείων στην Κρήτη

Μετακυλύοντας την μπάρα στο κάτω μέρος του γραφήματος μπορείτε να δείτε ανά ώρα κατά τη διάρκεια της ημέρας την κίνηση του κυκλώνα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook