Ένας Κεφαλονίτης, ο Γιώργος Ποταμιάνος, ξεκίνησε στις 14 Σεπτέμβρη από τη Κεφαλονιά με καγιάκ και κατέβηκε στη Ζάκυνθο και στη συνέχεια Κατάκολο, Κυπαρισσία, Μεθώνη, Κορώνη, Γερολιμένα, Κύθηρα, Αντικύθηρα, Φαλάσαρνα, με σκοπό να φθάσει στην Κωνσταντινούπολη. 

Ο Γιώργος Ποταμιάνος, είναι ένας αθλητής που πραγματοποιεί το συγκεκριμένο ταξίδι προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα και να βοηθήσει το νησί του την Κεφαλονιά, στην αγορά ιατρικού εξοπλισμού στο Νοσοκομείο Αργοστολίου αλλά και γενικότερα στον τομέα της Υγείας στην Κεφαλονιά. Από την άλλη, θέλει να ευαισθητοποιήσει όλους μας να βοηθάμε τον εαυτό μας και τον τόπο μας.

Η επιχείρηση ονομάζεται #istanproject και αυτή τη στιγμή ο Γιώργος, βρίσκεται στην Κρήτη, περιμένοντας να περάσει η κακοκαιρία.
Από Δευτέρα θα ξαναπιάσει το κουπί και θα διασχίσει τη νότια Κρήτη και από εκεί Κάσο, Κάρπαθο, Ρόδο και μετά από τις ακτές της Μικράς Ασίας θα ανέβει Κωνσταντινούπολη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2013, 70 χρόνια μετά την άγρια σφαγή της Μεραρχίας Άκουι από τους ναζί στην Κεφαλονιά (μια από τις μεγαλύτερες θηριωδίες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου) ο Γιώργος ταξίδεψε, με το καγιάκ του από την Κεφαλονιά στη Βενετία (μέσα σε 35 μέρες), θέλοντας να δώσει ένα μήνυμα ειρήνης και συμφιλίωσης μεταξύ των λαών. 

Το προφίλ του Γιώργου στο facebook

Με πληροφορίες από lifo.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook