Σαρώνει η κακοκαιρία στη Φθιώτιδα

«Τόση βροχή δεν έχουμε ξαναδεί. Άνοιξαν οι ουρανοί για πολλές ώρες. Μετά τα μεσάνυχτα δυνάμωσε επικίνδυνα και ο αέρας. Πλημμύρισαν πολλά σπίτια και μαγαζιά. Αυτοκίνητα "έμειναν" μέσα στο δρόμο, από τα νερά. Ευτυχώς δεν είχαμε θύματα....», είπε στο LamiaReport κατοίκους του Θεολόγου, που "πνίγηκε" από την ισχυρή βροχόπτωση.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Λοκρίδα ενισχύθηκαν και από άλλες περιοχές για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα.

Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στην περιοχή του Θεολόγου και στη Μαλεσίνα, όμως συμβάντα υπήρξαν και στις Λιβανάτες, την Αρκίτσα, την Αταλάντη, την Τραγάνα και αλλού.

Σε μια περίπτωση στο Θεολόγο οι πυροσβέστες χρειάστηκε να μεταφέρουν με το όχημα τους μια οικογένεια, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ακινητοποιήθηκε μέσα στο δρόμο.

Στην Κυρτώνη πάνω από την Αταλάντη οι πυροσβέστες του Τοπικού Κλιμακλίου, με επικεφαλής τον διοικητή Άρη Μπεκιάρη, έψαχναν για περισσότερες από πέντε ώρες ένα ζευγάρι Αμερικανών που είχε χαθεί με το αυτοκίνητό του στο όρος Χλωμό. Τελικά τους εντόπισαν σώους και τους οδήγησαν σε ασφαλές σημείο.