Στα Χανιά ο Παναγιότατος Οικουμενικός Πατριάρχης – Με τιμές αρχηγού κράτους η υποδοχή του – Το απόγευμα αναμένεται και η άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας

Στο Αεροδρόμιο Χανίων προσγειώθηκε στις 11 το πρωί το αεροσκάφος που μετέφερε τον Παναγιότατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ.Βαρθολομαίο, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Κρήτη προκειμένου να παραστεί στις επετειακές εκδηλώσεις των 50 ετών από την ίδρυση της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, τις οποίες θα τιμήσουν επίσης με την παρουσία τους ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος και εκπρόσωποι των Εκκλησιών της Ελλάδος, της Ρουμανίας και της Πολωνίας. .

Ο προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας έτυχε θερμής υποδοχής από εκκλησιαστικές, στρατιωτικές και τοπικές Αρχές, ενώ σε δηλώσεις του και ο ίδιος μίλησε με θερμά λόγια για τα Χανιά και την Ορθόδοξη Ακαδημια Κρήτης, υπενθυμίζοντας οτι πριν δύο χρόνια φιλοξενήθηκε με “εγκαρδιότητα και αποτελεσματικότητα” εδώ ένα ιστορικό γεγονός για την εκκλησία,  η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος των Ορθοδόξων Εκκλησιών.

“Είμαι πολύ χαρούμενος και συγκινημένος που αξιώνομαι να πατήσω για ακόμη μια φορά τα αγιασμένα και ηρωικά χώματα της μεγαλονήσου Κρήτης”, σημείωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, προσθέτοντας οτι η Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, με τις δράσεις και τα συνέδρια που πραγματοποιεί εκπέμπει το μήνυμα και τη μαρτυρία της Ορθοδοξίας, ένα μήνυμα που είναι πάντα ζωντανό και δυναμικό.

“Η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν είναι μια μουσειακή εκκλησία, όπως πολλοί μας  αλλά μια εκκλησία σε επαφή με την καθημερινή πραγματικότητα, η οποία δημιουργεί πάντοτε πολιτισμό. Εργάζεται για τη σωτηρία των ψυχών των ανθρώπων αλλά και δημιουργεί πολιτισμό. Με αυτά τα αισθήματα αναγνωρίσεως και εκτιμήσεως και της Ορθοδοξίας και της Κρήτης έρχομαι αυτήν την φορά στην μεγαλόνησο και είμαι ευγνώμων για την υποδοχή που μου επιφυλάσσεται όλοι σας.. Σας ευχαριστώ και σας ευλογώ”, κατέληξε ο Παναγιότατος.

Στις 5 το απόγευμα στο Συρικάρι Κισσάμου, θα τελεστούν τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού. Στις 7 το απόγευμα, ο Παναγιότατος Οικουμενικός Πατριάρχης θα βρεθεί στο Αννουσάκειο Θεραπευτήριο της Ιεράς Μητροπόλεως Κισσάμου και Σελίνου, όπου θα τελεστούν τα εγκαίνια της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας του ιδρύματος.

Αύριο Τετάρτη 3 Οκτωβρίου, το πρωί, θα τελεστεί Θεία Λειτουργία, μετά πατριαρχικής χοροστασίας, στην Ιερά Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς στο Κολυμπάρι, όπου θα πραγματοποιηθούν και τα εγκαίνια του νέου κειμηλιαρχίου του μοναστηριού.  Στις 5:30 το απόγευμα της ίδιας μέρας, στο μεγάλο αμφιθέατρο της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, θα πραγματοποιηθεί πανηγυρική εκδήλωση για τα 50 χρόνια λειτουργίας και διαλογικής πορείας της Ακαδημίας.

Στις διήμερεες εκδηλώσεις της Ιεράς Μητρόπολης Κισσάμου και Σελίνου θα παραστεί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος υπενθυμίζεται οτι την Τετάρτη, θα παραστεί στην εκδήλωση ανακήρυξης του Καλλικράτη σε μαρτυρικό χωριό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook