Έγινε συνάντηση εργασίας στην οποία υπεβλήθηκ η πρόταση δημιουργίας «Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου» στην Πλατεία 1866 -Φωτογραφικό υλικό από τη μελέτη με τις προτεινόμενες παρεμβάσεις

Συνάντηση εργασίας αναφορικά με τη δημιουργία «Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου» στην Πλατεία 1866  πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου 2018, στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου Χανίων. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου Χανίων, Τάσου Βάμβουκα, των Αντιδημάρχων Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής, Ελπίδας Τσιτσιρίδη, και Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιώργου Ξανθουδάκη, μελών του Δ.Σ του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων (Ε.Β.Ε.Χ.) και υπηρεσιακών παραγόντων, παρουσιάστηκε από τους μελετητές η αρχική πρόταση διαμόρφωσης και ανάπλασης της περιοχής παρέμβασης, που περιλαμβάνει και τις παρακείμενες οδούς.

Μάλιστα, συμφωνήθηκε στο αμέσως προσεχές διάστημα να διατυπωθούν πιθανές ενστάσεις και παρατηρήσεις, οι οποίες θα ληφθούν υπόψη, ώστε να συμπεριληφθούν στην ολοκληρωμένη πρόταση, που θα υποβληθεί για χρηματοδότηση εντός του Νοεμβρίου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΠΑΝΕΚ 2014 – 2020.

Επισημαίνεται ότι η πρόταση θα υποβληθεί από τον Δήμο Χανίων σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Χανίων και τις επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται γύρω από την πλατεία 1866, και περιλαμβάνει δράσεις για την αναβάθμιση του δημόσιου χώρου και των προσόψεων των επιχειρήσεων της περιοχής, με στόχο να αναδειχθεί η εμπορική ταυτότητα, η ελκυστικότητα και η επιχειρηματικότητά της περιοχής. 

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, επισημαίνει:

“Εργαζόμαστε από κοινού με το Ε.Β.Ε.Χ. καθώς βρισκόμαστε στην τελική ευθεία, ώστε εντός του Νοεμβρίου να υποβάλλουμε την πρόταση δημιουργίας του «Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου» στην Πλατεία 1866 και τη γύρω περιοχή. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό σχέδιο, που προωθείται από τη δημοτική μας αρχή και εντάσσεται στη λογική της εναρμόνισης και αναβάθμισης του ευρύτερου κέντρου των Χανίων. Σε συνδυασμό δε με την έναρξη της ανάπλασης της οδού Χάληδων σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχει αλλάξει ριζικά η εικόνα ενός κεντρικού σημείου, που αποτελεί παράλληλα είσοδο προς το Ενετικό μας Λιμάνι”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook