Την Τρίτη 02 Οκτωβρίου 2018 οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Καντάνου-Σελίνου κ.κ. Στυλιανή Αλφιέρη, Γεώργιος Βακάκης και Μιχάλης Μπικάκης, πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου στο γραφείο του στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα τα θέματα που συζητήθηκαν  ήταν:

Το αίτημα χαρακτηρισμού των σχολείων της Καντάνου ως δυσπρόσιτων και την αναμοριοδότησή τους στην ομάδα Ι, την στιγμή που τα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου μας είναι ενταγμένα στην ομάδα αυτή.

Επεσήμαναν στον Υπουργό ότι οι σχολικές μονάδες της Καντάνου εδώ και πολλά χρόνια ήταν χαρακτηρισμένες ως δυσπρόσιτες, τόνισαν ιδιαίτερα την γεωγραφική θέση της κωμόπολης της Καντάνου, που αποτελεί το κέντρο του ορεινού δήμου μας καθώς και την ιστορικότητα της περιοχής – πόλη σύμβολο της αντίστασης κατά των Ναζί.

Τέλος αναφέρθηκαν στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Κάντανο στις 5 του Σεπτέμβρη και στις εξαγγελίες που έκανε μέσα στο Δημαρχείο της Καντάνου για τις γερμανικές αποζημιώσεις καθώς και στην αναφορά του ότι θα επανεξετάσει το θέμα των δυσπρόσιτων μαζί με τον Υπουργό Παιδείας.

Στην συνάντηση τέθηκε επίσης το θέμα της κάλυψης των κενών ωρών στο σύνολο των εκπαιδευτικών μονάδων του Δήμου Καντάνου-Σελίνου και τονίστηκαν ιδιαίτερα τα κενά που παρουσιάζει το ΕΠΑΛ Καντάνου καθώς λείπουν δύο κύρια μαθήματα που χαρακτηρίζουν τα ΕΠΑΛ αυτό της Οικονομίας και της Γεωπονικής.

Επεσήμαναν στον Υπουργό ότι το ΕΠΑΛ Καντάνου είναι ένα σχολείο με ιδιαίτερη δυναμική καθώς οι μαθητές του διέπρεψαν στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις αφού όλοι οι συμμετέχοντες εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει και θα επιλύσει τα προβλήματα άμεσα

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook