Να μην διακοπεί ο σχεδιαζόμενος ποδηλατόδρομος στα Νέα Καταστήματα αλλά να συνεχιστεί επί της οδού Σκαλίδη ζητούν οι Ποδηλάτρεις.

Σε ανακοίνωσή τους εκφράζουν την ελπίδα τους ο δήμαρχος να κάνει πράξη τις εξαγγελίες για τη βιώσιμη κινητικότητα και καλούν να συνεχιστεί ο σχεδιαζόμενος ποδηλατόδρομος στη Σκαλίδη.

Ακολουθεί η ανακοίνωση των Ποδηλάτρεων:

“Παρακολουθούμε, Ευχόμαστε, Ελπίζουμε, Αναρωτιόμαστε

Παρακολουθούμε τις εξαγγελίες του δημάρχου σχετικά με την βιώσιμη κινητικότητα και την εκδήλωση της 6/10.

Ευχόμαστε να είναι ειλικρινείς αν και η σύγκριση με τους Δήμους Ηρακλείου και Ρεθύμνου (όπως δείξαμε με την δημοσίευσή μας της 22/9) μας επιτρέπουν μόνο αμφιβολίες.

Ελπίζουμε ωστόσο να έχει μεταβληθεί η στάση του δημάρχου όσον αφορά την «πράσινη διαδρομή»  Τζανακάκη – Γιάνναρη – Πανελλήνιο ώστε  ο σχεδιαζόμενος ποδηλατόδρομος να μην διακόπτεται απότομα στα Νέα Καταστήματα, αλλά να συνεχίζει και επί της οδού Σκαλίδη (που άλλωστε είναι φαρδύτερη της Γιάνναρη).  Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι θα δοθούν τόσα χρήματα για μια «πράσινη» ανάπλαση αλλά ο ποδηλατόδρομος θα είναι μισός.  Αυτήν την παρατήρηση αλλά και την σύγκριση με τις  γειτονικές πόλεις προτείνουμε να απευθύνουν προς τον Δήμαρχο και τους άλλους παράγοντες οι Χανιώτες που θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση του Σαββάτου.

Αναρωτιόμαστε: Άραγε εννοεί ο κ. Βάμβουκας την δήλωσή του ότι «τον πρώτο λόγο θα έχουν οι πεζοί και οι ποδηλάτες» και την παραίνεσή του να  «διαμορφώσουμε από κοινού τα Χανιά που επιθυμούμε»;;;;;”

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook