To Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αγίου Νικολάου καλωσόρισε την Πέμπτη 04/10/2018 το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο Azamara Pursuit της Azamara Cruises θυγατρική του μεγάλου ομίλου της Royal Caribbean με 670 επιβάτες.

Το πολυτελές πλοίο έδεσε το πρωί στις 09:00 και αναχώρησε στις 22:00 το βράδυ, δίνοντας την ευκαιρία στους επιβάτες του όχι μόνο να πάνε σε εξαιρετικές εκδρομές αλλά και να περιηγηθούν στην πόλη, να την γνωρίσουν και να κάνουν τις αγορές τους.

Κατά την διάρκεια της παραμονής του πλοίου στο λιμάνι και κατά την επιστροφή των επιβατών πραγματοποιήθηκε η δεύτερη μέτρηση της απόδοσης του προορισμού με την μορφή δομημένων ερωτηματολογίων, που θα επιτρέψουν να εξακριβώσουμε τα επίπεδα ικανοποίησης των επισκεπτών για τον προορισμό και φυσικά να ελέγξουμε τους στόχους που έχουν τεθεί από την προηγούμενη μέτρηση. Να θυμίσουμε ότι ως αποτέλεσμα της προηγούμενης μέτρησης απόδοσης και μετά και την δημόσια διαβούλευση με τους φορείς που ακολούθησε έγινε συγκεκριμένος σχεδιασμός βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών ασφάλειας και εξυπηρέτησης. Έτσι αναβαθμίζονται πλήρως οι περιφράξεις και οι προσβάσεις των επιβατών και οχημάτων με νέες φορητές περιφράξεις τύπου New Jersey,  δημιουργούνται νέες υποδομές (φυλάκια) για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών και γίνεται εκτεταμένη ολική διαγράμμιση για τους πεζούς, τα οχήματα αλλά και στα παρκινγκ τουριστικών λεωφορείων και οχημάτων.

Άλλη μία καινοτομία που έλαβε χώρα με πρωτοβουλία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και σε συνεργασία με τον Δήμο Αγίου Νικολάου, το Επιμελητήριο Λασιθίου και τον Εμπορικό Σύλλογο, είναι η τοποθέτηση 10 έξυπνων  φορητών πληροφοριακών πινακίδων σε συγκεκριμένα κομβικά σημεία του λιμανιού και της πόλης. Ενέργεια που έχει αγκαλιαστεί από τους επισκέπτες της πόλης μας και τους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου δήλωσε: Μέσα από δομημένη διαδικασία και διάλογο με τους τοπικούς φορείς προχωρούμε με στοχευμένες δράσεις τις βελτιώσεις, που η έρευνα μας έχει δείξει. Είναι πολύ θετικό ότι η συγκεκριμένη εταιρεία από όταν ήρθε πρώτη φορά το 2017 συνεχίζει να μας επισκέπτεται καθώς  η επικοινωνία μας  με την εταιρεία είναι συνεχής. Είναι επίσης θετικό ότι για φέτος έχουμε ακόμα 6 επισκέψεις πολυτελών κρουαζιερόπλοιων με τελική ημερομηνία τις 16/11 με το ολοκαίνουργιο πλοίο της Seabourn Cruise , Seabourn Ovation.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook