To τέλειο ορεκτικό, δεκατιανό ή απογευματινό σνακ.

Υλικά

Για τη μους φέτας

3 αβγά
130γρ. ελαιόλαδο
125γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
7 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
200γρ. φλιτζάνι αλεύρι
2 ντομάτες μέτριες, πολτοποιημένες στο μπλέντερ (1 φλιτζάνι)
½ φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη ή άλλο πικάντικο τυρί
250γρ. ανθότυρο λιωμένο με πιρούνι ή μυζήθρα
3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κουτ. σούπας κέτσαπ
1 ματσάκι θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
μερικά ντοματίνια για το σερβίρισμα
250γρ. φέτα
1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
λίγο βασιλικό

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC στον αέρα. Ζεσταίνετε μία κουταλιά της σούπας από το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να γίνει διάφανο. Στο τέλος το ανακατεύετε με την ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα και το ξερό θυμάρι. 

Χτυπάτε ελαφρά σε μπολ με αβγοδάρτη τα αβγά με το υπόλοιπο λάδι και το γιαούρτι. Αφού ενοποιηθούν τα υλικά, ρίχνετε το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ, την κέτσαπ και την πολτοποιημένη ντομάτα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί στο μίγμα.

Τέλος, προσθέτετε την τριμμένη κεφαλογραβιέρα, το λιωμένο ανθότυρο, τα κρεμμύδια με τη λιαστή ντομάτα, το φρέσκο θυμάρι, την πάπρικα και ανακατεύετε καλά.

Κόβετε δώδεκα τετράγωνα κομμάτια λαδόκολλας, τα βρέχετε, τα τσαλακώνετε και ντύνετε με αυτά τις δώδεκα υποδοχές ενός ταψιού για muffins. Μοιράζετε το μίγμα μέσα στις υποδοχές.

Ψήνετε τα κεκάκια για 35 λεπτά περίπου, χωρίς να ανοίξετε καθόλου το φούρνο κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Ετοιμάζετε τη μους: χτυπάτε στο multi όλα τα υλικά της μους μαζί. Βάζετε το μίγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και την αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.

Ξεφορμάρετε τα κεκάκια μαζί με το χαρτί σε πιατέλα, δένετε το χαρτί με σπάγκο ή κορδέλα της επιλογής σας και τα σερβίρετε χλιαρά ή κρύα γαρνίροντας με μια ροζέτα από μους φέτας κι από μισό ντοματίνι.


Πηγή: olivemagazine.gr