Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων στο πλαίσιο των προφεστιβαλικών του εκδηλώσεων, προβάλλει το ντοκιμαντέρ KRISIS του Wolfgan Reinke τη Δευτέρα 8 Oκτωβρίου στις 21:30, σε συνεργασία με τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων, στον εσωτερικό χώρο του Νεώριο Μόρο (Ακτή Ενώσεως, Χανιά). 

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί παρουσία του σκηνοθέτη και συντελεστών. Είσοδος Ελεύθερη.

Λίγα λόγια για την ταινία :

Κάθε κρίση είναι μια ευκαιρία για ριζική αλλαγή. Μια ματιά στην Ελλάδα από τον Ιανουάριο του 2015 έως τον Σεπτέμβριο του 2016, δοσμένη από την οπτική γωνία ενός Γερμανού. Κάθε κρίση είναι μια ευκαιρία για μια αποφασιστική αλλαγή. Στην αρχαία Ελλάδα, η λέξη κρίση δεν περιέγραφε μόνο μια κατάσταση αστάθειας, αλλά και τις ευκαιρίες που προέκυπταν από αυτήν. Αλληλεγγύη άνευ όρων, ανθρωπιά και χαρά της ζωής είναι τα όπλα με τα οποία τρεις Έλληνες καταπολεμούν τη συνεχιζόμενη κοινωνική και πολιτική καταστροφή. Γνωρίζουν, ασχέτως των πολιτικών γεγονότων και εξελίξεων, πως η κοινωνική τους στράτευση αποτελεί μονόδρομο. Εργάζονται νυχθημερόν με αυταπάρνηση, ώστε να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους για έναν καλύτερο κόσμο. Με δεδομένη τη δεξιά στροφή στα πολιτικά πράγματα της Ευρώπης, η ταινία μιλάει για το πώς μπορούμε να ζήσουμε όλοι μαζί, αδιάφορο από το ποια είναι η γεωγραφική και κοινωνική καταγωγή μας.

Διάρκεια : 99 λεπτά

Ο σκηνοθέτης :

Ο Wolfgang Reinke εργάστηκε ως ανεξάρτητος συγγραφέας, σκηνοθέτης και παραγωγός ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους και πολλών ταινιών μικρού μήκους. Η ανθρώπινη ύπαρξη σε όλες τις πτυχές της, συχνά συγκρούεται με την ζωή και την επιδίωξη της ομορφιάς ακόμη και σε στιγμές κρίσης και αποτυχίας, που εν συντομία αποτελούν τα θεμελιώδη ζητήματα της ύπαρξης ως έμπνευσή του. Η ταινία φωτίζει άμεσα την ελληνική πραγματικότητα, τη ζωή, τις κακουχίες, τους φόβους και τις ελπίδες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook