Συνεχίζεται ο “πόλεμος” ανακοινώσεων μεταξύ της ΝΟΔΕ και του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων με επίκεντρο την παραχώρηση ακινητων στο Υπερταμείο.

Μετά την απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία κάνει λόγο για fake news (δείτε εδώ) όσον αφορά τις διαστάσεις που έχει λάβει το θέμα της παραχώρησης των ακινήτων στο Υπερταμείο, η ΝΟΔΕ Χανίων ανταπαντά σε ένα προς ένα τα σημεία της επιχειρηματολογίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως σημειώνεται:

Μετά την περίφημη 17ωρη διαπραγμάτευση που ακολούθησε το διαβόητο δημοψήφισμα και το έγκλημα του 2015, ο κ. Αλέξης Τσίπρας δήλωνε: «Τους εξήγησα ότι αν στόχος τους είναι να βάλουν στην Ακρόπολη πωλητήριο, εγώ δεν υπογράφω». Τελικά μόνο την Ακρόπολη δεν πούλησε γιατί όλα τα άλλα βγαίνουν στο σφυρί. 

Από την τελευταία όμως ανακοίνωση της νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων, μάθαμε ότι η Ακρόπολη, το αρχηγείο του Βενιζέλου στο Θέρισο όπως και ο Φάρος στο λιμάνι των Χανίων, από καθαρή τύχη δεν έχουν παραχωρηθεί (μέχρι στιγμής) στο υπερταμείο της τρόικα, καθώς όπως οι ίδιοι αναφέρουν δεν είχαν δοθεί κωδικοί ΚΑΕΚ στα συγκεκριμένα μνημεία.

Μέσα στην απελπισία τους για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, αναφέρουν επίσης, ότι και «άλλα κτίρια που δεν έχουν παραχωρηθεί θα προστεθούν στο χαρτοφυλάκιο» του υπερταμείου. Δηλαδή να προετοιμαζόμαστε ότι και άλλα κτίρια του δημοσίου που δεν έχουν μπει, θα δούμε να παραχωρούνται προς εκμετάλλευση στη τρόικα.

Αφού δεν μπορούν να πείσουν ούτε το δικό τους ακροατήριο, για τους λόγους της παραχώρησης περισσότερων από 10.000 δημόσιων κτιρίων στο υπερταμείο της τρόικα, προσπαθούν να δικαιολογηθούν κάνοντας λόγο για ψευδείς ειδήσεις (fake news).

Και τους ρωτάμε ξεκάθαρα:

1) Το ΦΕΚ του Ιουνίου 2017, με τίτλο «τον εντοπισμό στο Μητρώο Ακίνητης Περιουσίας (ΜΑΠ) της Γ.Γ.Δ.Π. ακινήτων που πληρούν κριτήρια τα οποία τα καθιστούν κατάλληλα για αξιοποίηση, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 196, παρ. 6 του ν. 4389/2016 (Α’ 94), όπως ισχύει», είναι fake news;

2) Τα ονόματα συνεργατών υπουργών και υφυπουργών για την συγκρότηση της ομάδας εργασίας των 39 μελών, που υπάρχουν στο ΦΕΚ είναι fake news;

3) Τα περισσότερα από 10.000 δημόσια  κτίρια που έχουν παραχωρηθεί στη τρόικα, είναι fake news;

4) Ποιοι ήταν αυτοί που βιαζόντουσαν να κλείσουν την διαπραγμάτευση και συμπεριέλαβαν ακόμα και τους αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία; Τι έκαναν τόσο καιρό, από τον Ιούνιο του 2017 και δεν τους έφτασε ένας ολόκληρος χρόνος για να το ολοκληρώσουν;

5) Και τι σημαίνει ότι βιαζόντουσαν να κλείσουν την αξιολόγηση, έτσι δουλεύουν για το συμφέρον της χώρας;

Είναι γεγονός ότι τα μνημεία και οι αρχαιολογικοί χώροι δεν παραχωρήθηκαν λόγω βιασύνης, αλλά για να αυξηθεί η συνολική αξία των ακινήτων του δημοσίου, καθώς έχουν το ρόλο της υποθήκης για την εξόφληση των δανείων του τρίτου μνημονίου που έφερε ο κ. Τσίπρας στην Ελλάδα.

Οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία της πατρίδας μας δεν ανήκουν ούτε στον κ. Τσίπρα, ούτε στον κ. Καμμένο, ούτε στον κ. Τσακαλώτο.
 Η κληρονομιά της Ελλάδας δεν πωλείται.

Αξίζουμε καλύτερα, μπορούμε καλύτερα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook