Υλικά συνταγής

750-800 γρ. μπουκετάκια από κουνουπίδι

330 ml μπίρα

2/3 φλιτζανιού κεφαλογραβιέρα τριμμένη

2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

1 αυγό χτυπημένο

αλεύρι

αλάτι, πιπέρι

λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση συνταγής

Ζεματίζετε σε αλατισμένο νερό τα μπουκετάκια από το κουνουπίδι για 2΄-3΄ μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Τα στραγγίζετε καλά.

Σε ένα μπολ ρίχνετε την μπίρα, τα τυριά, το μαϊντανό και στη συνέχεια προσθέτετε λίγο λίγο το αλεύρι και χτυπάτε με πιρούνι μέχρι να γίνει χυλός, όχι πολύ πηχτός. Προσθέτετε το αυγό και λίγο αλατοπίπερο και ανακατεύετε καλά.

Βουτάτε ένα ένα τα μπουκετάκια στο χυλό και τηγανίζετε σε βαθύ τηγάνι με καυτό λάδι. Μόλις πάρουν χρώμα, τα βγάζετε, τα στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρετε.

Πηγή: newpost.gr