Ο δήμαρχος Κισάμου ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών για δήλωση πόθεν έσχες

Διευκρινίσεις σχετικά με την απόφαση της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης της Βουλής, να τον παραπέμψει για εξέταση ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα Εφετών, λόγω μη εμπρόθεσμης υποβολής πόθεν έσχες,  έδωσε σήμερα ο δήμαρχος Κισσάμου Θοδωρής Σταθάκης.

Ο κ. Σταθάκης υπέβαλε σχετικό υπόμνημα με τους ισχυρισμούς του ενώπιον των Δικαστικών Αρχών, η εξέταση του οποίου δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα.

Ωστόσο με δημόσια δήλωσή του, υποστηρίζει οτι το θέμα προέκυψε άθελά του και διευκρινίζει τα εξής:

Για το έτος 2015 (χρήση 2014) η δήλωση περιουσιακής Κατάστασης υποβάλλονταν χειρόγραφα ήτοι ο μόνος τρόπος υποβολής της ήταν η αποστολή της με ταχυδρομείο σε έντυπη μορφή. 

Για το λόγο αυτό απέστειλα δήλωση της περιουσιακής μου κατάστασης χρήσης 2014 με την λοιπή αλληλογραφία του Δήμου δια μέσου του Ελληνικού Ταχυδρομείου.  Εντούτοις,  παρουσιάστηκε υπηρεσιακό πρόβλημα  που παρακώλυσε την ορθή αποστολή. Από τα επόμενα έτη η δήλωση υποβαλλόταν ηλεκτρονικά. Όμως, το ηλεκτρονικό σύστημα του Υπουργείου που εξυπηρετεί την υποβολή των δηλώσεων παρουσίαζε τεχνικές δυσλειτουργίες. Συγκεκριμένα, αν και η λογίστρια στην οποία ανέθεσα την παραπάνω εργασία, σύνταξε και υπέβαλε την δήλωση μου, ωστόσο το εν λόγω ηλεκτρονικό σύστημα δεν επέτρεπε την οριστικοποίηση της. Τούτο άλλωστε συνέβη όχι μόνο με τη δική μου δήλωση περιουσιακής κατάστασης αλλά και με δηλώσεις άλλων Δημάρχων. Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε πιθανόν να είναι τεχνικό και να οφείλεται στην υπερφόρτωση του συστήματος δεδομένου ότι αυτό είναι ανοιχτό μόνο συγκεκριμένες ημερομηνίας κατά τις οποίες πρέπει να ολοκληρωθεί η οριστικοποίηση μεγάλου αριθμού δηλώσεων. Μάλιστα, λόγω της μη έγκαιρης επίλυσης του ανωτέρω προβλήματος παρακωλύθηκε επίσης και η εμπρόθεσμη υποβολή της δήλωσης μου τα έτη 2016, 2017 (χρήσης 2015, 2016) με συνέπεια να είναι πλέον πιθανόν να κληθώ προς εξέταση ενώπιον των Δικαστικών Αρχών και τα επόμενα έτη. 

Σε κάθε περίπτωση κάνω γνωστό (σε όσους ‘’το ξέχασαν’’ δημοσιογραφικά) ότι στο προεκλογικό μου φυλλάδιο πριν τις εκλογές του 2014 είναι αποτυπωμένη η Περιουσιακή μου Κατάσταση (Θεωρώ ότι ελάχιστοι υποψήφιοι θα το έπραξαν αυτό). Η ίδια παραμένει και τώρα. Ότι έχω αποκτήσει με τη σύζυγό μου το έχω αποκτήσει πριν την ανάμειξή μου στα αυτοδιοικητικά το 2007, με δάνεια και τον μισθό μας από την εργασία μας.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook