Σύμφωνα με τη νομοθεσία και σε ασφαλέστερο σημείο μετακινήθηκε η στάση στην οδό Ακρωτηρίου διευκρινίζει η Τεχνική Υπηρεσία

Διευκρινιστική απάντηση δίνει η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Χανίων στο θέμα που δημοσίευσε το Flashnews.gr μετά από καταγγελία αναγνώστριας για τη μετακίνηση λίγα μέτρα παρακάτω της στάσης που βρίσκεται στην οδό Ακρωτηρίου στα Χανιά.

Σύμφωνα με την Τεχνική Υπηρεσία, οι στάσεις βάσει νομοθεσίας πρέπει να βρίσκονται 25 μέτρα μακριά από τις διασταυρώσεις και 50 μέτρα από τους φωτεινούς σηματοδότες.

Η συγκεκριμένη στάση που είναι για το αστικό και το υπεραστικό, βρισκόταν πάνω στη διασταύρωση και γι αυτόν τον λόγο ήταν πολύ επικίνδυνη καθώς εμπόδιζε την ορατότητα των οδηγών που έβγαιναν από την οδό Κωτσάκη (κάθετο της Ακρωτηρίου). 

Επίσης όταν ήταν σταματημένο το λεωφορείο στη στάση ανάγκαζε τους οδηγούς που ανέβαιναν την Ακρωτηρίου να κάνουν προσπέραση αριστερά για να περάσουν και ταυτόχρονα αν κάποιος προσπαθούσε να βγει από την Κωτσάκη ο κίνδυνος ατυχήματος ήταν κάτι παραπάνω από μεγάλος.

Άρα σύμφωνα με την Τεχνική Υπηρεσία Χανίων η στάση μεταφέρθηκε σε ασφαλέστερο σημείο όπως ορίζει ο νόμος, δηλαδή 25 μέτρα πιο πίσω από τη διασταύρωση και ακριβώς στη μεσοτοιχία των δυο καταστημάτων. 

Ο χώρος στον οποίο βρισκόταν πριν η στάση αποτελεί χώρο στάθμευσης του σχεδίου πόλεως. Εκεί τοποθετήθηκαν κάγκελα προκειμένου να σταθμεύουν ποδήλατα και μοτοποδήλατα, τα οποία είναι χαμηλά και δεν εμποδίζουν την ορατότητα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook