Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Διαδρομή Μιχαήλ Δέφνερ – Μνήμη και Προοπτική», συνδιοργανώνει με το Τ.Ε.Ε. – Τμήμα Δυτικής Κρήτης, μονοήμερη ορειβατική εξόρμηση στα νότια του νομού μας, στους πρόποδες των Λευκών Ορέων.

Αφορμή είναι η συμπλήρωση 100 χρόνων από την περιήγηση στην περιοχή του γνωστού ιστορικού, ερευνητή και ορειβάτη Μιχάλη Δέφνερ, για να πραγματοποιήσει πεζοπορία στην διαδρομή Ανώπολη – Φαράγγι Αράδαινας – Αράδαινα, στην επαρχία Σφακίων, την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018. Η πεζοπορία από την Ανώπολη στην Αράδαινα θα ακολουθήσει δύο διαδρομές, μία δύσκολη μέσω του φαραγγιού της Αράδαινας, και μία πιο εύκολη μέσω άλλων μονοπατιών.

Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τις ομορφιές της περιοχής αυτής και θα δουν ωραίες εικόνες προς την Σφακιανή Μαδάρα και το καταγάλανο Λιβυκό πέλαγος. Η δύσκολη πεζοπορία θα έχει διάρκεια περίπου 6½ ώρες, οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν καλή φυσική κατάσταση, να φορούν ορειβατικό παπούτσι (μποτάκι – αρβύλα) και να έχουν μαζί τους ορειβατικό μπαστούνι (μπατόν), αντιανεμικό αδιάβροχο μπουφάν, ρούχα, καπέλο, πρόχειρο φαγητό και νερό.

Αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου το πρωί της Κυριακής, ώρα 08:00 π.μ. κι επιστροφή αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00, τηλ. 28210 44647 ή και στην ιστοσελίδα μας www.eoshanion.gr, μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής 12/10. Αρχηγός της εξόρμησης είναι ο κ. Θεοφάνης Κουκούσουλας.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook