Σε ειδικές συσκευασίες οι ποσότητες των ναρκωτικών

Από άγνωστη – προς το παρόν – χώρα του εξωτερικού προήλθαν τα δέκα δέματα που περιείχαν πάνω από 20 κιλά χασίς και αποκαλύφθηκαν σε συντονισμένη και καλά οργανωμένη επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων.

Όπως διευκρίνισε ο Διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων Παρασκευάς Χηνόπουλος, το παντρεμένο ζευγάρι, ο 38χρονος  Μαροκινός και η 39χρονη Ελληνίδα εκτός από το σπίτι στο οποίο έμεναν στην πόλη των Χανίων, είχαν ένα ακόμη σπίτι σε χωριό του Δήμου Κισσάμου το οποίο χρησιμοποιούσαν ως κρυψώνα (καβάτζα) για τα ναρκωτικά.

Σε αυτό το σπίτι βρέθηκαν τα 10 δέματα που περιείχαν συνολικά 20 κιλά και 458 γραμμάρια ακατέργαστου χασίς.

Το σημαντικό στην υπόθεση, είπε ο κ.Χηνόπουλος, είναι πως το χασίς ήταν συσκευασμένο αεροστεγώς για να μην μπορεί να ανιχνευθεί από τους αστυνομικούς σκύλους, κάτι που παραπέμπει ευθέως σε πρακτικές που ακολουθούνται στο εξωτερικό.

Όπως ανέφερε ο κ.Χηνόπουλος το ζευγάρι δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές και χρειάστηκε πολυχρονη και δύσκολη επιχείρηση απο την Δίωξη Ναρκωτικών για την αποκάλυψη της δραστηριότητάς του.

Να σημειωθεί πως εκτός των παραπάνω, στο σπίτι του ζευγαριού βρέθηκαν και 34 ναρκωτικά δισκία χωρίς την απαιτουμένη από τον νόμο ιατρική συνταγή, μια  ηλεκτρονική ζυγαριά,  μαχαίρι κοπής,  το χρηματικό ποσό των 630 ευρώ και τρία κινητά τηλέφωνα.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook