Ο Cyprien Verseux είναι ένας αστροβιολόγος, ο οποίος εργάζεται αυτή τη στιγμή στην πιο απομακρυσμένη επιστημονική βάση στον κόσμο: το σταθμό Κονκόρντια της Ανταρκτικής.

Όταν δεν είναι απασχολημένος με τη συλλογή δειγμάτων και τις έρευνες σχετικά με το κλίμα, ο Cyprien διατηρεί ένα μπλογκ στο οποίο μοιράζεται την εμπειρία του για την καθημερινότητά του σε αυτό το ακραίο περιβάλλον. «Εννέα μήνες το χρόνο, κατά τη διάρκεια του χειμώνα, δεν μπορεί κανείς να φύγει ή να φτάσει στο σημείο αυτό», δηλώνει ο Cyprien.

Η έλλειψη οξυγόνου και το άγονο, ερημικό τοπίο κάνουν τους επιστήμονες να νιώθουν ότι ζουν σε έναν άλλο πλανήτη. «Είναι η πιο κρύα περιοχή στη Γη, με θερμοκρασίες -80° C το χειμώνα», εξήγησε. «Είδαμε πάλι ήλιο τον Αύγουστο μετά από 3 μήνες. Ο αέρας είναι εξαιρετικά ξηρός και φτωχός στο οξυγόνο», προσθέτει ο Cyprien. Παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε μια αφιλόξενη περιοχή ο σταθμός Κονκόρντια, είναι εξαιρετικά ελκυστική επιλογή για ερευνητές από διάφορους τομείς όπως η αστρονομία, η ανθρώπινη φυσιολογία και η γεωφυσική.

Αφού ο ίδιος ξέκλεψε λίγο χρόνο από τις έρευνές του, αποφάσισε να μαγειρέψει αλλά όχι με το συνηθισμένο τρόπο. Βγήκε έξω, εκεί που οι θερμοκρασίες κυμαίνονται από -70° C έως -80° C και τράβηξε φωτογραφίες από διαφορετικά είδη τροφίμων που κυριολεκτικά πάγωσαν. Όπως θα παρατηρήσετε, τα φαγητά… αντιστέκονται στη βαρύτητα, εξαιτίας του ψύχους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook