Χωρίς αντίπαλο και ως μοναδικός υποψήφιος της δημοτική κίνησης “Πρωτοβουλία Πολιτών – Πρώτα ο Άνθρωπος” ο Γιάννης Σαρρής αναδεικνύεται εκ νέου επικεφαλής της παράταξης

Ο νυν επικεφαλής της δημοτικής κίνησης, θα ηγηθεί για δεύτερη φορά της “Πρωτοβουλίας Πολιτών” στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, καθώς δεν υπήρξε υποβολή υποψηφιοτήτων από άλλους δυνάμει ενδιαφερόμενους να αναλάβουν το τιμόνι του συνδυασμού. 

Η προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων έληγε χθες στις 12.00 τα μεσάνυχτα. Εκτός από αυτήν του Γιάννη Σαρρή δεν υπήρξε άλλη υποψηφιότητα, οπότε η διαδικασία εκλογής απόψε στο ΚΑΜ, του νέου επικεφαλής της δημοτικής παράταξης είναι περισσότερο τυπική. 

Δεύτερη αλλά τελευταία φορά που αναλαμβάνει το τιμόνι ο Γ. Σαρρής

Σχολιάζοντας το γεγονός οτι ο ίδιος είναι μοναδικός υποψήφιος της παράταξης ο κ. Σαρρής ξεκαθάρισε οτι θα αναλάβει να είναι μπροστά στο τιμόνι της δημοτικής κίνησης, αλλά μετά την ολοκλήρωση και αυτής της δεύτερης θητείας του, δεν θα είναι ξανά υποψήφιος.

“Κανένας δεν ήθελε να αναλάβει αυτό το φορτίο, αυτήν την ευθύνη, με την έννοια ότι όλοι ήθελαν να συνεχίσω εγώ. Για εμένα η δεύτερη θητεία είναι η οριστική, το οριστικό τέλος όσον αφορά την δική μου παρουσία ως επικεφαλής. Θεωρώ να ανανεωθεί αυτή η διαδικασία, να μπουν νέοι άνθρωποι”.

Ερωτηθείς αν η δημοτική κίνηση κατέβει “αυτόνομα” στις εκλογές ή επιδιώξει συμμαχίες με υπάρχουσα δημοτική ομάδα ή νέα που πιθανόν συσταθεί ο κ. Σαρρής σημείωσε:

“Το θέμα της διεύρυνσης του ψηφοδελτίου και του να προσελκύσουμε νεά άτομα που θα συνεισφέρουν στην προσπάθεια που κάνουμε, είναι κάτι που το κάνουμε ήδη…. Δεν προσεγγίζουμε κόμματα και άλλες ομάδες αλλά ανθρώπους οι οποίοι αποδεδειγμένα έχουν αποδείξει με την πρακτική τους κυρίως και οχι με τις θεωρητικές τους απόψεις οτι ταιριάζουν με το πνεύμα και την πρακτική που ακολουθεί η κίνηση όλα αυτά τα χρόνια. Σε αυτήν την λογική είμαστε ανοιχτοί σε κάθε προσπάθεια να έρθουν νέοι άνθρωποι εδώ”

Δεν έχει υπάρξει προσέγγιση από τον ΣΥΡΙΖΑ ή άλλο κόμμα

Όσον αφορά σε ζυμώσεις και τυχόν προσεγγίσεις σε κομματικό επίπεδο, από το ΣΥΡΙΖΑ ή κάποιο άλλο κόμμα, δεδομένων και των αριστερών καταβολών των περισσοτέρων μελών της παράταξης και της σχέσης τους με το ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σαρρής δήλωσε:

“Εμείς έχουμε πολιτική και ιδεολογική αυτονομία επομένως οτιδήποτε αποφασιστεί και έχει να κάνει με συνεργασίες δεν αποφασίζεται από κάποιο κέντρο έξω από τις διαδικασίε που ακολουθεί η δημοτική ομάδα και τα μέλη της “

Ερωτηθείς ευθέως αν έχει γίνει προσέγγιση από κάποιο κόμμα, ο κ Σαρρής ήταν κάθετος και απάντησε αρνητικά. 

“Όχι, όχι. Εμάς, για να μην κρυβόμαστε, ένας αρκετά μεγάλος αριθμός ανθρώπων οι οποίοι στήριξαν αυτά τα χρονια την κίνηση στην πράξη και όχι θεωρητικά και συμμετείχαν στις διαδικασίες και υπήρχε ταύτιση και κοινή αντίληψη για δεκάδες ζητήματα που αντιμετωπίσαμε στον δήμο, ήταν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και μέλη της οικολογίας, όπως και ανένταχτοι και άνθρωποι που έχουν και διαφορετικές πολιτικές προελεύσεις. Ολοι αυτοί όμως αποτελέσαμε μια ομάδα που λειτουργήσε πάντα στη λογική διαδικασιών διαλόγου, ποτέ δεν έγινε κάτι που να μην ακουστεί η γνώμη της μειοψηφίας, επομένως δεν μπαίνουμε σε διαδικασία παζαρεμάτων και λογικών κάτω από το τραπέζι”

Στόχος η δεύτερη Κυριακή των εκλογών

Επίσης ο κ. Σαρρής δήλωσε πως στόχευση αλλά και εκτίμησή του είναι ότι ο συνδυασμός θα καταφέρει να περάσει στην εκλογική αναμέτρηση της δεύτερης Κυριακής και να διεκδικήσει τον δήμο.

“Στόχος είναι να διεκδικήσουμε μια θέση για να πάμε στη δεύτερη Κυριακή. Τα μηνύματα που παίρνουμε από τον κόσμο είναι η εκτίμηση για εμάς ότι υπάρχει μια δημοτική ομάδα που δεν κάνει τυφλή αντιπολίτευση, δεν λέει ότι όλα είναι καλά ή όλα είναι μαύρα. Αυτό πιστεύουμε ότι έχει απήχηση στον κόσμο. Εξαρτάται βέβαια από τα ανοίγματα που θα κάνουμε και τους ανθρώπους που θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο και πιστεύουμε ότι η εκτίμηση αυτή που υπάρχει δεν θα μείνει μόνο ως συμπάθεια αλλά θα εκφραστεί και σε εκλογικό αποτέλεσμα”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook