Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων συμμετέχει στην πανελλήνια δράση Περιβάλλον και Πολιτισμός, που διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, με σύγχρονο θέμα τις Πνοές Ανέμων.

Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνει τις ακόλουθες εκδηλώσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων (Χάληδων 28| 2821090334):

Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018

Ώρα 19:00

Ομιλία και δράση πειραματικής αρχαιολογίας για το ευρύ κοινό από την Μαριάνα Καβρουλάκη, πειραματική αρχαιολόγο, ερευνήτρια ιστορίας της γαστρονομίας και διοργανώτρια των συμποσίων Ελληνικής Γαστρονομίας, με θέμα: «Αήρ έμπλεος ύλης μαγικής: Άγριες μαγιές και φυλακισμένοι μύκητες».

Το κοινό θα γνωρίσει για τη συμβολή του αέρα στη διαδικασία και το τελικό αποτέλεσμα των αρχαίων άρτων και των ζυμώσεων, καθώς και τη δημιουργία ενός προϊστορικού κοκτέιλ, ενώ παράλληλα θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει τις παρασκευές αυτές στο τέλος της εκδήλωσης.

Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2018

Ώρα 11:00-12:00

Λαϊκά παραμύθια, λαχνίσματα, αινίγματα και παροιμίες, μπλέκονται με τα εκθέματα του μουσείου και μας αποκαλύπτουν θησαυρούς της αρχαιότητας.

Τα παιδιά, μέσα από διαδραστικές τεχνικές αφήγησης θα ανακαλύψουν ποια αντικείμενα του μουσείου επηρεάζει ο Άνεμος, θα αναζητήσουν και θα εντοπίσουν, μέσα από γλωσσικά παιχνίδια, ποια από τα εκθέματα μπορούν να συσχετιστούν με τον Άνεμο και θα απεικονίσουν εικαστικά τις μορφές του.

Παραμύθι με μουσική επένδυση και εργαστήρι στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων από τις εκπαιδευτικούς Εύη Δήμου και Δήμητρα Βαλαβάνη.

Στη μουσική επένδυση των παραμυθιών συμμετέχει η φλαουτίστα Καρμέλα Μιχαηλίδου.

Η συγκεκριμένη δράση αφορά σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας (5 έως 8 ετών)
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Η είσοδος στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων για τους συμμετέχοντες των παραπάνω δράσεων θα είναι ελεύθερη

Πληροφορίες / Δηλώσεις συμμετοχής:

Ευθυμία Κατάκη  | Αρχαιολόγος – Εφ.Α. Χανίων | i 2821044418

Αγγελική Τσίγκου | Αρχαιολόγος – Εφ.Α. Χανίων | i 2821094487

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook