Στην συνάντηση που έγινε με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, ο Υπουργός Ενέργειας ενημερώθηκε για την διασύνδεση Κρήτης – Πελοποννήσου και Κρήτης – Αττικής.

Η διασύνδεση της Κρήτης με την Ηπειρωτική Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης ανάμεσα στον Υπουργό Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη και τον Περιφερειάρχη Κρήτης. Ο κύριος Σταθάκης ενημερώθηκε για τα δύο καλώδια και τις προσπάθειες διασύνδεσης ανάμεσα σε Κρήτη και Πελοπόννησο – Αττική και παράλληλα έγινε γνωστό ότι ξεπεράστηκαν τα προβλήματα από την ευρωπαϊκή επιτροπή. 

Πλέον στόχος είναι να ολοκληρωθούν οι εργασίες διασύνδεσης μέχρι το 2021 ενώ περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές αργότερα στην συνέντευξη τύπου και στην οποία θα μιλήσει ο κύριος Σταθάκης.

Μετά το τέλος της συνάντησης με τον Σταύρο Αρναουτάκη, ο Υπουργός Ενέργειας τόνισε ότι “με τον Περιφερειάρχη συζητήσαμε για τα δύο μεγάλα έργα διασύνδεσης της Κρήτης με την Πελοπόννησο και την Αττική. Παράλληλα, ενημέρωσα τον κύριο Αρναουτάκη για την υπόθεση των υδρογονανθράκων και των ευρημάτων που βρίσκονται νοτιοδυτικά της Κρήτης. Όλα τα σημαντικά θέματα της Κρήτης μπαίνουν σε έναν δρόμο και είμαι σίγουρος ότι πρόκειται να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα για το μέλλον του νησιού”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook