Προς τι το κρύψιμο του κ. Γιάννη Σαρρή πίσω από το δάχτυλό του.

Ο Γιάννης Σαρρής μετά και τη χθεσινή τυπική ανανέωση της θητείας του στη θέση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Πρωτοβουλία Πολιτών Πρώτα ο Άνθρωπος”, θέτει ουσιαστικά εαυτόν υποψήφιο δήμαρχο Χανίων στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Δεν είναι κρυφό το πολιτικό υπόβαθρο του ίδιου αλλά και των προσώπων που συγκρότηταν το ψηφοδέλτιό του στις προηγούμενες εκλογές. Οι σχέσεις με το ΣΥΡΙΖΑ είναι στενές και εκπεφρασμένες.

Προκαλεί εντύπωση ωστόσο, το γεγονός ότι χθες στο περιθώριο της συγκέντρωσης της παράταξης για την ανάδειξη του επικεφαλής της, ο κ. Σαρρής σε δηλώσεις του, όπως διαβάσαμε, αρνήθηκε ότι έχει δεχτεί προσέγγιση από τον ΣΥΡΙΖΑ ή από κάποιο άλλο κόμμα.

Φυσικά στις ίδιες δηλώσεις δεν αποποιήθηκε την πολιτική του προέλευση ωστόσο δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν υπήρξε προσέγγιση για στήριξη.

Κάτι που πραγματικά προκαλεί απορία καθώς τον φετινό Αύγουστο η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά έλαβε απόφαση κατά τη συνεδρίασή της να στηρίξει ανοιχτά την “Πρωτοβουλία Πολιτών Πρώτα ο Άνθρωπος”.

Οπότε πώς δεν έχει γίνει προσέγγιση, από τη στιγμή που ούτε παρασκηνιακά, ούτε προφορικά, αλλά δεδηλωμένα με απόφασή της η νομαρχιακή επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Χανίων αποφάσισε τη στήριξη του συνδυασμού, δίνοντας σε επίπεδο δήμου το χρίσμα στην πρωτοβουλία πολιτών.

Το αν δέχεται ή δεν δέχεται το χρίσμα ο κ. Σαρρής είναι άλλη υπόθεση. Δεν μπορεί όμως να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του (μια προσφιλής στον ίδιο έκφραση για όποιον έχει παρακολουθήσει δημοτικά συμβούλια) όταν ερωτάται ουσιαστικά αν έχει δεχτεί στήριξη από κάποιο κόμμα για τις επερχόμενες εκλογές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook