Δυο από τα εμβληματικότερα Καφέ της χώρας έγιναν μέλη του EHICA

Μετά την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, τη Μάλτα, τη Σλοβακία, την Ουγγαρία και το Βέλγιο, πριν από λίγες ημέρες και η Τσεχία είναι ανάμεσα στις χώρες όπου δραστηριοποιείται ο EHICA.

Ο Ιδρυτής και Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιστορικών Καφέ Ευρώπης κ. Βασίλης Σταθάκης ταξίδεψε στις 28-30 Σεπτεμβρίου στην Τσεχία, όπου είχε προσωπικές συναντήσεις με ιδιοκτήτες εκ των εμβληματικότερων Ιστορικών Καφέ της χώρας. Και ήδη, από τις πρώτες αυτές συναντήσεις, δυο από τα σημαντικότερα Ιστορικά Καφέ της Τσεχίας, το Café Imperial και το Café Louvre σηματοδότησαν την είσοδο της χώρας στον Σύνδεσμο Ιστορικών Καφέ Ευρώπης.

Το εμβληματικό Café Imperial στην Πράγα λειτουργεί από το 1914 και αποτελεί κόσμημα της τσεχικής πρωτεύουσας. Με εκπληκτικό διάκοσμο, εκλεπτυσμένες γεύσεις, υπέροχο καφέ και υποδειγματικό σέρβις, διατηρεί αναλλοίωτη τη σύνδεση με το χθες, ενώ παράλληλα προσφέρει στους επισκέπτες του αξέχαστη παραμονή στους παραμυθένιους χώρους του. Ο κ. Βασίλης Σταθάκης συναντήθηκε προσωπικά με τον κ. Lukas Kubek διευθυντή του χώρου, ο οποίος ενθουσιάστηκε με τις ιδέες και τις πρωτοβουλίες του EHICA και αμέσως δέχτηκε να συμμετέχει στο ταξίδι του Συνδέσμου.

Σειρά είχε το Café Louvre, σημείο αναφοράς της πόλης, που φιλοξενούσε από το 1902 οπότε και ξεκίνησε η λειτουργία του, σημαντικότατες προσωπικότητες των τεχνών και των γραμμάτων. Από τις κορυφαίες προσωπικότητες που απολάμβαναν τον καφέ τους στο Café Louvre, ο Κάφκα και ο Αινστάιν. Ο κ. Σταθάκης, σε συνάντηση που είχε με τον ιδιοκτήτη του Café Louvre, κ. Sylvio Spohr δέχτηκε συγχαρητήρια για την προσπάθεια και καλοσώρισε το Café Louvre στον EHICA.

Η είσοδος Ιστορικών Καφέ από την Τσεχία στον EHICA όμως έχει εξαιρετική σημασία για ακόμα έναν λόγο: Διευρύνεται η «Πολιτιστική Διαδρομή» με την ονομασία «Δρόμος Ιστορικών Καφέ» που βρίσκεται σε εξέλιξη και στην οποία συμμετείχαν μέχρι πρότινος 9 χώρες. Με την είσοδο της Τσεχίας στον Σύνδεσμο οι χώρες γίνονται 10 και η «Πολιτιστική Διαδρομή» αποκτά ακόμα μια χώρα εταίρο στη «φαρέτρα» της.

Ο κ. Lukas Kubek διευθυντής του Ιστορικού Cafe Imperial στην Πράγα με τον Ιδρυτή και Πρόεδρο του Συνδέσμου Ιστορικών Καφέ Ευρώπης κ. Βασίλη Σταθάκη

 

Ο κ. Sylvio Spohr, ιδιοκτήτης του Ιστορικού Cafe Louvre στην Πράγα με τον Ιδρυτή και Πρόεδρο του Συνδέσμου Ιστορικών Καφέ Ευρώπης κ. Βασίλη Σταθάκη

Cafe Imperial 

Cafe Louvre

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook