Σύμφωνα με την Διευθύντρια της ογκολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Χανίων υπάρχει μεγάλη ευαισθητοποίηση των πολιτών που κάνουν έγκαιρα προληπτικούς ελέγχους 

Ξεκίνησαν το πρωί στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου οι εργασίες επιστημονικής διημερίδας με θέμα «Διεπιστημονική εκπαίδευση για τη θεραπεία των νεοπλασματικών νοσημάτων». 

Όπως επεσήμανε στο Flashnews.gr η Διευθύντρια της Ογκολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Χανίων κα Ηλιάδα Μπομπολάκη, από τις αρχές του έτους στο Νοσοκομείο έχουν καταμετρηθεί 210 νέα κρούσματα ασθενών με νεοπλασίες, ενώ επεσήμανε πως η όποια αύξηση σε σχέση με άλλα έτη μπορεί να αποδοθεί στο ότι οι άνθρωποι είναι πλέον πιο ευαισθητοποιημένοι και κάνουν έγκαιρα εξετάσεις και προληπτικούς ελέγχους.

Η κα Μπομπολάκη τόνισε πως είναι ιδιαίτερα θετική και ελπιδοφόρα η ευαοσθητοποίηση των πολιτών για προληπτικούς ελέγχους, ενώ σε ότι αφορά στην συχνότητα των καρκίνων που εμφανίζονται στα Χανιά έκανε λόγο για καρκίνους του μαστού, του πνεύμονα, του παχέος εντέρου και του προστάτη…

Τη διημερίδα η οποία ολοκληρώνεται το Σάββατο διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Γηριατρικής Ογκολογίας, σε συνεργασία με τη Μονάδα Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας Π.Ν. Πατρών, του Ογκολογικού Τμήματος του Γ.Ν. Ηρακλείου, της Ογκολογικής Κλινικής του Γ.Ν. Χανίων και της Εταιρείας Στήριξης της Αντικαρκινικής Έρευνας, υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας, της Ελληνικής Εταιρείας Ακτονοθεραπευτικής Ογκολογίας και του Τομέα Νοσηλευτικής Ογκολογίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook