Με ανακοίνωση – πόρισμα της Επιτροπής Εκλογικής Ετοιμότητας ΝΟ.Δ.Ε. Ηρακλείου, η ΝΔ δηλώνει ανοιχτά ότι δεν πρόκειται να στηρίξει τον νυν δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό στις επόμενες εκλογές –

Η Επιτροπή Εκλογικής Ετοιμότητας ΝΟ.Δ.Ε. Ηρακλείου χαρακτηρίζει την αξιολόγηση του έργου του Βασίλη Λαμπρινού αρνητική και ανακοινώνει ότι θα αναζητήσει άλλο δημοτικό σχήμα στο οποίο θα παράσχει τη στήριξή της στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Με απόφαση του Προέδρου της ΝΟ.Δ.Ε. Ηρακλείου κ. Βαγγέλη Καρκανάκη συγκροτήθηκε στις 5-9-2018 η Επιτροπή Εκλογικής Ετοιμότητας, αποτελούμενη από ενεργά μέλη της Οργάνωσης, που είχαν υπηρετήσει σε θέσεις ευθύνης. Ο ρόλος της επιτροπής είναι η οργανωτική προετοιμασία του Κόμματος στο Ηράκλειο για τις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, εθνικές, ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές.

Οι εργασίες της Επιτροπής έλαβαν χώρα για περισσότερο από 1 μήνα σε 7 συνεδριάσεις. Κατά τις συνεδριάσεις της Επιτροπής πραγματοποιήθηκαν ακροάσεις μελών του Κόμματος που συμμετείχαν στον συνδυασμό «Δύναμη Πολιτών» υπό τον κ. Βασίλη Λαμπρινό εκλεγμένων και μη, καθώς και μελών του Κόμματος που συμμετείχαν στον συνδυασμό «Ηράκλειο-Ανοιχτοί Ορίζοντες», υπό τον κ. Γιάννη Κουράκη. Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν ακροάσεις κομματικών στελεχών – μελών 44 επιστημονικών, επιμελητηριακών, επαγγελματικών, συνδικαλιστικών, κοινωνικών, πολιτιστικών και άλλων φορέων της πόλης.

Στη συντριπτική πλειονότητα των τομέων στους οποίους αξιολογήθηκε η δημοτική αρχή, η αξιολόγηση του έργου της κρίθηκε ΑΡΝΗΤΙΚΗ, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Το «αποτύπωμα» της Δημοτικής Αρχής στην κοινή γνώμη είναι αρνητικό. Η τοπική κοινωνία αισθάνεται ότι δεν έχουν πραγματοποιηθεί βήματα προόδου τέσσερα χρόνια μετά και η κατάσταση του Δήμου απέχει παρασάγγας από τις προγραμματικές δεσμεύσεις της δημοτικής παράταξης που στηρίχθηκε και από τη ΝΔ.

Κατά την επιτροπή, προτείνεται να μη συνεχιστεί η στήριξη προς την παρούσα δημοτική  αρχή του κ. Λαμπρινού. Αντιθέτως, η Επιτροπή πιστεύει ότι πρέπει να αναζητηθεί άλλο σχήμα και προς τούτο εξουσιοδοτεί τον Πρόεδρο της ΝΟ.Δ.Ε. κ. Βαγγέλη Καρκανάκη, το συντονιστή της επιτροπής κ. Παναγιώτη Σπαθαράκη και τον κ. Γρηγόρη Ροκαδάκη να διερευνήσουν την δυνατότητα εξεύρεσης προσώπου-ων προς το σκοπό αυτό.

Κατόπιν, συντάχθηκε πόρισμα με γνωμοδοτικό χαρακτήρα το οποίο κοινοποιήθηκε στον Πρόεδρο κ. Νικήτα Κακλαμάνη και τα μέλη της Επιτροπής για την προετοιμασία των εκλογών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ν.Δ. που συγκροτήθηκε με απόφαση του Προέδρου κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η Επιτροπή συνεχίζει το έργο της για την προετοιμασία της Ν.Δ. για τις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις και την αξιολόγηση των υπόλοιπων δήμων του Ν. Ηρακλείου.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook